forums

מהם הכללים והדגשים לגבי העברת קשישים מוגבלים פיזית באמבולנס

אמבולנס הוא כלי רכב שיוצר במיוחד כדי להעביר אנשים שאינם מסוגלים לזוז, בין אם מדובר באנשים שהם נכים באופן קבוע ובין אם מדובר באנשים מיד לאחר פציעה קשה.
 
מהם הכללים והדגשים לגבי העברת קשישים מוגבלים פיזית באמבולנס
באמבולנס ניתן למצוא אבזור נוח במיוחד להעברת אנשים שלא מסוגלים לזוז, כגון קרש גב שמיועד לקיבוע במקרים של פציעות ומיטה שמתגלגלת ומתכווננת. קשישים מוגבלים רבים נוטים להשתמש בשירותיו של האמבולנס על מנת להגיע לטיפולים רפואיים שונים, שכן מדובר בפתרון אידאלי עבורם. עם זאת, למרות שהאמבולנס מתוכנן עבור אנשים מוגבלים, עדיין צריך להקפיד על כמה דגשים בהעברתם.

 

דגשים עיקריים להעברת מוגבלים פיזית

 

יש מספר דברים שצוות האמבולנס חייב להקפיד עליהם כאשר הוא מבצע העברה של מוגבלים פיזית:

  • מניעת כאבים – אנשים מוגבלים פיזית יכולים בהחלט להרגיש כאבים, שכן לרוב המוגבלות אינה בכל הגוף. במקרים הנפוצים של קשישים לאחר נפילות, או של אנשים צעירים לאחר פציעה, הכאבים בזמן ההעברה יכולים להיות משמעותיים. חשוב לברר קודם כל עם האד שמעבירים אם יש לו כאבים באזורים מסוימים ואם יש פציעה אז לדעת מהי ההשפעה שלה על המפרקים. לאחר התשאול יש להעביר את האדם בעדינות למיטת האמבולנס עם מינימום תזוזה של האזור הכואב.
  • בירור לגבי סיוע כספי – העברה באמבולנס עשויה להיות עסק יקר של כמה מאות שקלים לפחות, אם לאדם אין כיסוי כלכלי על הנסיעות. חשוב לברר מראש את כל הפרטים של האדם המועבר מבחינת הביטוח הרפואי וההחזרים שמגיעים לו, כדי למנוע עוגמת נפש מצדו ומצדכם.
  • דאגה לנוחות הציוד – אנשים עם מוגבלות פיזית אינם יכולים לנוע לאחר שמעבירים אותם למיטה. לכן, חשוב לדאוג מראש שהמיטה באמבולנס מסודרת בצורה נוחה, ללא כפלים מיותרים בסדין וללא אביזרים שבולטים ממנה.
 

החשיבות של צוות מיומן

 

רק צוות מיומן יודע מהן כל השיטות להעברת מוגבלים בצורה שתהיה להם נוחה ונעימה. מעבר לכך, צוות עם מיומנות גבוהה גם יידע להתנהג ברגישות המתאימה כלפי האנשים שנכנסים לאמבולנס. לכן, חשוב לבחור רק באמבולנס פרטי איכותי שמכיל צוות מקצועי ובעל ניסיון.



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.