forums

מי שבאמת רוצה לחיות, יחיה יותר

מחקר ישראלי מצא קשר מובהק בין רצונם של קשישים לחיות לבין מספר השנים שהם חיים
 
מי שבאמת רוצה לחיות, יחיה יותר
מחקר ישראלי מצא קשר מובהק בין רצונם של קשישים לחיות לבין מספר השנים שהם חיים. כך מדווחת מיכל יסעור בית-אור באתר YNET. עוד עולה מהמחקר – שהוצג בכנס "איכות החיים אצל הזקנים ביותר" באוניברסיטת תל-אביב - שבקרב הגברים הקשישים, הרצון לחיות גדול בהרבה מאצל הנשים.

על פי המחקר, קשישים שהביעו רצון חזק לחיות - היו בעלי סיכוי גבוה פי שניים לשרוד מקשישים שהביעו פחות רצון לחיות, או שלא הביעו כלל רצון לחיות. המחקר נערך על ידי פרופסור שרה כרמל, יו"ר המרכז הרב תחומי לחקר הזקנה באוניברסיטת בן- גוריון, שמשמשת גם כיו"ר החברה הישראלית לגרונטולוגיה, ובמסגרתו נבדקו 1138 איש בני 70 ויותר מכל רחבי הארץ. 

בין ממצאי המחקר: הרצון הממוצע של הנשים לחיות היה 3.8 לעומת 4.2 אצל הגברים. כ-80 אחוז מהגברים נמצאו בקבוצת "בעלי הרצון החזק לחיות", לעומת 65 אחוז מהנשים. בקבוצה שלא הביעה רצון לחיות היו 7 אחוזים מהנשים ו-2.5 אחוזים מהגברים. עוד נמצא כי נשים הביעו פחות רצון לחיות במצבי בריאות סופניים וקשים (ציון ממוצע 2, לעומת 2.4 אצל הגברים). 

במחקר עוקב שנעשה כעבור שנתיים, נמצא כי הרצון לחיות נחלש ככל שהאדם מזדקן. במחקר הראשוני היה הציון הממוצע 4.15 וכעבור שנתיים הרצון לחיות ירד ל-3.96. זהו הבדל מובהק מבחינה סטטיסטית. 

לדברי פרופסור כרמל, "הרצון לחיות מוסבר על ידי הרבה משתנים. יש לו קשר יותר למאפיינים פיזיים אצל גברים ולמאפיינים פסיכו-חברתיים אצל נשים. כמו כן הוא קשור להיבטים תרבותיים. רצוי שמטפלים בזקנים ישתמשו בכלי זה וינסו לחזק את הרצון לחיות אצל הזקנים".


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
ייבוא אישי של תרופות מצילות חיים
תרופות אינן משמשות אותנו רק בעת קירור קל, כאב ראש או צינון. לעיתים התרופות הן הדרך היחידה שלנו להישאר בחיים. אך מה עושים כשהתרופות הדרושות אינן זמינות לרכישה בארץ? כאן שיטת הייבוא האישי נלחצת לעזרתנו ומאפשרת לנו להזמין ארצה תרופות מצילות חיים במחירים שפויים ואף זולים יותר.
לקריאה
חקירות אישות בגיל השלישי
אנשים רבים בני הגיל השלישי מעוניינים להתגרש, או חושדים בהצטרפותה של צלע שלישית למערכת היחסים שלהם. במאמר הבא נפרט כל מה שאתם צריכים לדעת בטרם ביצוע חקירות אישות בגיל השלישי.
לקריאה
כיצד הטכנולוגיה מקלה על החיים בגיל השלישי?
רובנו יודעים כי בהלוך הזמן, החיים עלולים שלא להקל עלינו כלל, בדגש על בהגיעו של האדם לגיל השלישי.
לקריאה
תחושת בדידות מוגברת בקשישים
קשישים שסובלים מירידה בשמיעה, בראייה או מבעיות הליכה ושיווי משקל מדווחים על תחושת בדידות מוגברת
לקריאה
המזרונים הטובים ביותר לבעיות בגב
בעיות גב הינן שכיחות בקרב האוכלוסייה ובכל הגילאים. מי שסובל מבעיות אלו, יודע עד כמה קשה היא השינה בלילות ועוד יותר מכך, הקימה בבוקר שהופכת להיות בלתי נסבלת עם כאבים נוראיים שאף מורגשים לאורך כל היום.
לקריאה
כמה טיפים בטיפול בהרטבת לילה
הרטבת לילה היא סיטואציה רפואית ופסיכולוגית לא נעימה כלל וכלל, אבל ברת טיפול
לקריאה
טיפול באלצהיימר באמצעות בובות
פרויקט חדש שמפעילה לאחרונה עמותת עמדא לחולי אלצהיימר בשלבים מתקדמים של המחלה
לקריאה
יום השואה הבינלאומי: על פוסט טראומה של ניצולי השואה
יום השואה הבינלאומי חל היום, זהו זמן טוב לנסות ולהבין את ההתמודדות של הניצולים עם החוויה הטראומתית שבשואה
לקריאה
התמודדות עם הבדידות בעקבות פטירת בן / בת הזוג
לקריאה
מלחמת כלות בחמות
במערכת היחסים בין כלות לחמות, טמונים מוקשים רבים. אולם את רובם ניתן לנטרל אם מבינים את המצבים שיוצרים אותם.
לקריאה
 
1 2 3
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.