forums

דירה כמשקולת ברגלי הגימלאים

יותר מרבע מהקשישים בישראל מסיימים את חייהם מתחת לקו העוני, רבים אחרים מנהלים אורח חיים סגפני ועל אף שמחצית מהפנסיונרים דאגו להפרשה קבועה לפנסיה ממקום עבודתם, רבים מהם לא יסיימו את חייהם בכבוד.
 
דירה כמשקולת ברגלי הגימלאים
 
יותר מרבע מהקשישים בישראל מסיימים את חייהם מתחת לקו העוני, רבים אחרים מנהלים אורח חיים סגפני ועל אף שמחצית מהפנסיונרים דאגו להפרשה קבועה לפנסיה ממקום עבודתם, רבים מהם לא יסיימו את חייהם בכבוד. כך כותב בדה-מארקר שמעון ימין, מנכ"ל אתגרים פיננסיים Life Planning המתמחה בניהול ובתכנון עושר אישי.

ימין סבור ששורש הבעיה היא בכשל מנטלי ישראלי, שגורם לרובנו לתכנן את חיינו בצורה אומללה ולרכוש דירה בגיל צעיר. "מדובר בטעות טראגית, שישראלים מעטים מתאוששים ממנה", הוא מסביר. "רוב הישראלים רוכשים דירה כשהם מתחתנים. גיל הנישואים הממוצע עלה ב-20 שנה האחרונות מ-23 ל-26-29. על פי רוב, השקעת כספי המתנות והתמיכה של ההורים לא מכסים יותר מ-25% מעלות הדירה, ואת יתרת התשלום מלווים הזוגות במשכנתא, בדרך כלל ל-25 שנה.

מאותו רגע – אומר ימין - תהפוך כל אבן דרך כלכלית בחייהם של הזוג הצעיר להזדמנות לכיסוי המשכנתא, והפחד הגדול ביותר של הזוג יהיה להפסיד את הדירה בעקבות אי עמידה בתשלומים. "הישראלי הממוצע ימצא את עצמו בגיל 50-60 עם דירה, אך ללא חסכונות מהותיים", מסביר ימין, "זאת בגיל שבו הוא אמור לחתן את הילדים. המשפחה הישראלית הממוצעת מממנת שלוש חתונות, שההשקעה בכל אחת מהן מנסה לכסות כמה שיותר מסכום המקדמה על הדירה החדשה לזוג הטרי. כך עוברת לה הלאה קללת הדירה.

"בגיל הפרישה ימצא את עצמו הזוג הישראלי הממוצע עם פנסיה נמוכה של עשרות עד מאות אלפי שקלים, וקצבת ביטוח לאומי מעליבה. הכספים האלה יספיקו לרוב ללא יותר מ-12 שנה של חיים מצומצמים, ואז יישארו הישראלים הממוצעים נטולי הון לחלוטין, זולת הדירה - שעבורה עבדו במשך כל חייהם.

"עלותם של תשלומי המשכנתא היא 5%-7% מערך הדירה מידי שנה, בעוד שכירת אותה דירה בדיוק מהווה למעשה תשלום של 2%-3% בלבד מערך אותה דירה. על כן, ברכישת דירה מפסיד כל זוג צעיר 3%-5% בשנה מערך הדירה. הכפילו את המספר הזה ב-25 שנה, והוסיפו את מרכיב הריבית דריבית ותגיעו למאות אלפי שקלים מבוזבזים. מעבר לכך, מציאות זו כופה על רוב הישראלים להתחיל לחסוך לפרישה רק בגיל 50".

ימין סבור שזה לא חייב להיות כך. הוא אומר שאם אדם שמשתכר בשכר הממוצע במשק, ישמור על רצף עבודה ויכלכל צעדיו בתבונה יוכל לפרוש בכבוד רב, תוך שהוא חוסך כ-700 אלף שקל יותר מאשר בעל דירה ממוצע. פורשים שכאלה יוכלו ליהנות מהכנסה של 7,500 שקל בכל חודש, במשך 41 שנה מגיל הפרישה - עד גיל 106.



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
מהפכת הסיעוד נדחתה
וועדת הסיעוד של המוסד לביטוח לאומי דחתה את בקשתו של שר הרווחה, יצחק הרצוג להוציא לדרך את "מהפכת הסיעוד".
לקריאה
הסכם המורים יפגע בגמלאים
חשש בארגונים החברתיים כי ההסדר שהתגבש עם המורים העל יסודיים כולל פגיעה במורים שיצאו לגמלאות
לקריאה
הרפורמות פוגעות משמעותית בפנסיונרים
גזירות משמעותיות ורבות בתחום החיסכון פנסיוני והטבות המס
לקריאה
גמלאים מליונרים
היקף ההון הפרטי הממוצע של כל אחד מ-800.000 גמלאים בישראל שעבדו כשכירים או כעצמאים 25- 35 שנים מסתכם כיום ב 5-3 מיליון שקל
לקריאה
קרן לעידוד עסקים של גמלאים
עידוד גמלאים לפתוח עסקים קטנים
לקריאה
ביטוח חיים לכולם ובפשטות
עולם הביטוח מחפש מוצרים פשוטים שיאפשרו לאוכלוסיות גדולות להצטרף לביטוח בפשטות, בביטחון, שיהיו מכוסים ובלי בירוקרטיה מיותרת
לקריאה
מדינת ישראל בפשיטת רגל חברתית
המצב החברתי של הקשישים בישראל מתדרדר
לקריאה
גמלה חודשית לאומנים הקשישים
משרד הגמלאים בעזרת האומנים הקשישים
לקריאה
פטור ממס שבח
עצות מעורכת דין לגבי פטור ממס שבח לקשישים, במכירת דירה כדי לרכוש זכות בבית אבות או בדיור מוגן.
לקריאה
פינוי קשישים במצב חירום
פיקוד העורף מנסה למצוא פתרון לפינוי קשישים ובעלי צרכים מיוחדים במצבי חירום.
לקריאה
 
1 2 3 4 5
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.