ניתן להפסיק בדור החמישי. כך מייעצת ד"ר ורדה גרין, גרונטולוגית ראשית מרשת "בית בלב"-הרשת לגיל המבוגר מקבוצת מכבי שרותי בריאות, לרגל יום האהבה. לד"ר גרין אין ספק שאהבה שבין הדורות, היא הבסיס להתפתחות רגשית טובה וליכולת לאהוב את עצמנו ואת בני הזוג ומהווה את המודל לחיקוי לבניית היחסים הזוגיים.
"מערכת יחסים זוגית היא, בדרך כלל, שיקוף של מערכת היחסים בין בני המשפחה", מסבירה ד"ר גרין. "עם התארכות תוחלת החיים קיימות משפחות רב-דוריות עד לכדי חמישה דורות, כשהקשר הבין–דורי והמסורת המשפחתית, המחויבות ההדדית והסולידאריות הרגשית בין הדורות - נשמרים בעקביות. האהבה נשמרת לרוב בעקבות היכולת של כל בני המשפחה לכבד את השונות של הפרט, גם בשלבים בו הוא מתפתח ומשתנה, פשוט לקבל אותו כפי שהוא.
"גם לפתיחות המחשבתית והתקשורתית בין הדורות, יש תרומה נכבדת לשימור האהבה לאורך השנים. הפתיחות מחזקת את היכולת ליצור קירבה רגשית ואינטימיות, תוך הבנה בצורך של כל אחד גם במרחב אישי. התקשורת הפתוחה והכנה בין בני המשפחה גם מאפשרת התמודדות טובה יותר כאשר עולים חילוקי דעות".
לדברי ד"ר גרין, מחקרים מצאו שלקשר הרגשי החיובי שנשמר בין הדורות, יש השפעה על איכות החיים והזוגיות. כאשר סבא וסבתא מעניקים אהבה לילדיהם, תומכים בהם ומייעצים מהידע והניסיון רב השנים, תחושת הערך העצמי שלהם עולה וכן שביעות הרצון מחייהם. עוד עולה מהמחקרים, שככל שהצורך של ההורה המבוגר - במצבי חולי וירידה תפקודית - בעזרה ותמיכה גדל, כן גדלה כמות התמיכה והעזרה שיעניקו בני המשפחה.