השפעת תזונת קשישים על משך האשפוז
ממצאי מחקר מעידים על כך שלמצב תזונתי ירוד של קשישים יש קשר לימי אשפוז ולעלויות ההוצאה על בריאות
ממצאי מחקר שנערך בשיתוף המרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה ע"ש דניאל אברהם באוניברסיטת בן-גוריון ומחלקה פנימית ג' בבית החולים סורוקה, מעידים על כך שלמצב תזונתי ירוד של קשישים יש קשר לימי אשפוז ולעלויות ההוצאה על בריאות של משתתפי המחקר.
המחקר – שנערך על ידי אילנה פלדבלום (דיאטנית קלינית), דר' אילנה הרמן (מנהלת מחלקה פנימית ג' בבית החולים סורוקה), דר' חנה קסטל (מחלקה פנימית ג' בסורוקה), דר' דנית שחר (מהמרכז הבינלאומי לבריאות ותזונה ע"ש דניאל אברהם) – מצא גם שוני בין גברים לנשים בתכיפות תת-תזונה. שיעורי תת-תזונה בקרב נשים היו גבוהים משמעותית.
עורכי המחקר גם מציינים שיש מידע מועט לגבי היכולת של חולים קשישים להשלים חסרים תזונתיים לאחר השחרור מהאשפוז. כמו כן, לא ידוע אם הקשר בין המצב התזונתי בשחרור ובין תמותה נחלש עם הזמן שחולף לאחר השחרור מבית החולים. עוד קובעים החוקרים שמחקרים רבים הצביעו על הצורך בהערכה תזונתית של חולים קשישים שמגיעים לאשפוז, אך רק מחקרים מעטים בדקו את ההשפעה של המצב התזונתי על הפרוגנוזה האשפוזית של חולים אלו ועוד פחות מזה נעשה בתחום של פיתוח תוכניות התערבות לשיפור המצב התזונתי.
לפיכך ממליצים עורכי המחקר לשקול מערך מקדים להערכה תזונתית של קשישים שחיים בקהילה, תוך מתן תשומת לב ייחודית לאוכלוסיית הנשים. זאת, כדי לאתר אוכלוסייה זו ולטפל בה עוד לפני ההגעה לאשפוז.