ביטוח חיים לכולם ובפשטות
עולם הביטוח מחפש מוצרים פשוטים שיאפשרו לאוכלוסיות גדולות להצטרף לביטוח בפשטות, בביטחון, שיהיו מכוסים ובלי בירוקרטיה מיותרת
הסוד שעומד מאחורי התופעה החדשה של קבלת מבוטחים על ידי חברות ביטוח בכל מצב בריאותי, ללא סינון חיתום, הוא הסטטיסטיקה האקטוארית שמצביעה על כך שלאחר 5 שנים מעת הקבלה לביטוח, לא קיים הבדל משמעותי בסיכוני התמותה בקרב אנשים שעברו חיתום, לעומת אוכלוסייה שלא עברה חיתום.
כך מסביר דן סלס (בתמונה), מנכ"ל חברת 'אופציה' שמתמחה במתן פתרונות ביטוחיים לאנשים בכל מצב בריאות ו ייעוץ פיננסי. לדברי סלס עולם הביטוח מחפש מוצרים פשוטים שיאפשרו לאוכלוסיות גדולות להצטרף לביטוח בפשטות, בביטחון, שיהיו מכוסים ובלי בירוקרטיה מיותרת. לדבריו כבר בשנות ה-80 החלו חברות ביטוח באירופה לקבל מבוטחים באופן אוטומטי, מבלי לבדוק את מצבם הבריאותי, הנפשי, את תחביביהם, את אורח חייהם וכדומה.
בסוג זה של ביטוחים - מסביר סלס - שני מנגנונים עיקריים:
א. מחיר הפוליסה עולה במידה מסוימת.
ב. קיימת הגבלה של כיסוי הפוליסה בשלוש השנים הראשונות של הביטוח.
סלס אומר שחברות הביטוח בישראל החלו להכליל את הביטוחים החדשים בהצעות שלהן, כדי להשיב מלחמה לקופות החולים, על שהחליטו לממן לעמיתיהן תרופות שאינן כלולות בסל הבריאות – שטח שהיה נתון בעבר לשליטתן הבלעדית של חברות הביטוח שעוסקות בביטוח בריאות.