לא יתעמל לפני שיתרוקן - הרמב"ם
כיצד ישמרו קשישים על בריאותם לפי הלכות הרמב"ם?
כיצד ישמרו קשישים על בריאותם? לפי הלכות הרמב"ם. כך מציעה צפורה בראבי מארגון "תהילות", שמארגנת ארגון ערבים אודות רפואת הרמב"ם. למשל, ההתעמלות ומקלחת ישמרו על בריאותנו, היא משוכנעת. היא מצטטת בנושא זה את הרמב"ם, שאמר: "ההתעמלות היא העיקר הגדול בהתמדת (בשמירת) הבריאות ונדחית (ומרחיקה) רוב החוליים"
לדברי הרמב"ם התעמלות רצוי לעשות על קיבה ריקה, בתחילת היום ולא בהגזמה. אין להתעמל בחום רב מדי ולא בקור רב מדי. "לאחר ארוחה, טוב שילך כארבע אמות בתוך ביתו ואחר-כך ינוח מעט", קבע הרמב"ם והוסיף ש"ההתעמלות הטובה היא זו שנעים לעשות אותה – כמו משחקי כדור שמפעילים את הגוף וגם מעוררים צחוק ושמחה. אתלטיקה כבדה – כמו התאבקות והרמת משקולות – אינה מומלצת שכן היא "ממעיטה את החשיבה". הליכה מרובה מומלצת שכן היא "מרגיעה ומסייעת למחשבות להתנהל בנוחות ובבהירות".
קשישים צריכים להשתדל להניע את גופם ולא להתרגל בישיבה רבה מדי, קובע הרמב"ם. הם יכולים ללכת מעט ולהרגיל עצמם בתנועות. הזמן הטוב להתעמלות הוא לאחר השלמת עיכול המזון מסעודת הערב. אם מתעמל הרבה, רצוי לפני ההתעמלות לסוך את הגוף במעט שמן, שלא יתייבש ויהיה רענן ולא עייף.
אמר הרמב"ם: לו הנהיג האדם עצמו כמו שמנהיג את בהמתו אשר ירכב עליה, היה ניצל מחולאים רעים רבים. לכן סדר היום צריך להיות כך: בבוקר, בקומו, יתרוקן וישטוף עצמו. אחר כך רצוי להתעמל מעט ורק אחר כך יאכל. מקלחת טוב לעשות לפני הארוחה ולסיימה במים קרים, שכן זה מעורר תיאבון, מיטיב את העיכול, ממעיט הצמא, מחזק את הגוף בכללו ומשיב לעור את רעננותו. אין להתקלח לפני שהסתיים העיכול של הארוחה. אם מתקלח בבוקר לאחר התעמלות, כדאי לאכול מעט לחם שיתעכל מהר לפני המקלחת.
מי שחלש ממחלה - מוטב שלא יתקלח. אחרי המקלחת רצוי לייבש היטב הראש, שזה עלול לקרר ולהזיק. רצוי לא להתקלח לפני שיתרוקן ומי שיש לו שלשול - טובה לו המקלחת שמנקה את הליחות.