כיצד מתמודדים עם כאב ממקור סרטני? מהם האספקטים הפסיכולוגיים של הכאב האונקולוגי? עוד על קנביס רפואי ועל פעילות גופנית כמסייעת בטיפול בכאב – בכל הנושאים האלו עסק יום העיון לחולי סרטן ובני משפחותיהם שהתקיים באגודה למלחמה בסרטן.
האגודה למלחמה בסרטן והעמותה למאבק בכאב, קיימו יום עיון שעסק בהתמודדות עם כאב של חולי סרטן. מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "חולים המתמודדים עם המחלה הקשה ונלחמים לעיתים על חייהם, עלולים להרגיש שזה לא מספיק חשוב לדבר על הכאב שלהם. כך הם ממשיכים לסבול, במקום להשתמש באמצעים הקיימים כיום להקלה משמעותית על הכאב. לכן, חשוב להעלות את המודעות לנושא".
מנדי לייטון, יו"ר העמותה למאבק בכאב: "הטיפול בכאב חשוב בכלל, ולחולי סרטן בפרט. יחד עם האגודה למלחמה בסרטן אנחנו גאים לציין את שנת הכאב האונקולוגי וקוראים לחולים שלא לסבול בדממה ולרופאים – להגביר את המודעות בקרב החולים לנושא הכאב, כחלק מהטיפול במחלה".
במהלך יום העיון, הכריזה ליאורה ניב, רעייתו של פרופ' דיוויד ניב ז"ל, על הציור הזוכה בתחרות הציורים בנושא כאב, שהתקיימה השנה. תלמה דינשטיין מעומר, מחלימה מסרטן שד, זכתה בתחרות עם הציור "די לשאת את הכאב בדממה" (מצ"ב). "המיתוסים מלמדים אותנו איך לעמוד בכאב וסבל ולא איך להכחידם. המסקנה היוצאת מקריאתם היא גם מסקנתו של ניטשה שאמר: השד שאתה יכול לבלוע נותן לך את כוחו ואת שיעור קומתו. אני מודה על הפרס ומקווה בכל ליבי שהשילוב בטיפול בכאב בגוף ונפש ילך ויגבר במחלקות האונקולוגיות", אמרה תלמה דינשטיין.
רבקה פרייליך-זלצר
דוברת האגודה למלחמה בסרטן, אשמח לסייע בפרטים נוספים, 03-5721677 או 050-2099416