רגע לפני גיל 70 עובר הפרדסן דוד ויסוקר מעולם התפוזים אל עולם החרוזים ומוציא ספר ביכורים יוצא דופן ושובה לב.
אחרי עשרות שנות עבודה חקלאית, מילדותו במושב כפר חוגלה ועד לבגרותו כפרדסן המתמחה במערכות השקייה, החליט דוד ויסוקר לעבור מעולם התפוזים – לעולם החרוזים. בספרו "פריחה מאוחרת" הוא מקבֵּץ למעלה מעשור של כתיבת סיפורים קצרים, אישיים ונוגעים ללב, מתובלים בשפע של הומור, הכתובים כולם בחרוזים. או כמו שמנסח זאת ויסוקר עצמו: "אֶפְשָׁר לוֹמַר תָּפַסְתִּי פּוֹזָה / לִי לֹא יוֹצֵא לִכְתֹּב בִּפְּרוֹזָה".
"פריחה מאוחרת" מכיל כחמישים סיפורים קצרים, שנכתבו תוך שימת דגש על חריזה ומשקל. הסיפורים שבספר מחולקים לחמישה שערים:
השער הראשון, שָׁרָשִׁים וּמַעְגָּל רִאשׁוֹן, מוקדש לילדותו של ויסוקר בשנות הארבעים והחמישים, בארץ ישראל הישנה והטובה. הוא כולל חוויות כמו יום טיול בשדות העמק, געגועים לאוכל של אמא או ביקור אצל הדודים ב'כרך הגדול'- הוא כפר ויתקין.
השער השני, דְּבָרִים מֵהַלֵב, מוקדש לחוויות אישיות, וכולל סיפורים קטנים, אישיים ומעוררי הזדהות, על אירועים יום יומיים לכאורה, כמו שיחת העלאת שכר של חבר עם הבוס בעבודה, מפגש משעשע עם שוטר או רגעים מבהילים בדרך לחדר ניתוח.
השער השלישי, כַּל מִינַי, כולל אסופה של סיפורים המבוססים על מגוון חוויות שאסף ויסוקר בארץ ובעולם. מקצתם קצרצרים, מעין תמונות או הבזקי תודעה, כמו סיפור על טיפות מים היוצרות למחבר קשת קטנטנה ופרטית, מקצתם ארוכים ומשעשעים, כמו חוויות מביקור בשוק מרקש שבמרוקו או קומדיית מצבים בבית מלון באילת, בה מעורבים שני זוגות אוהבים וזוג תחתונים אדומים לוהטים.
בשער הרביעי, בְּעִקְּבוֹת מְשׁוֹרְרִים וּבְהַשְׁפָּעָתָם, מאגד ויסוקר את כל רשמיו בנושאי כתיבה, לימודה וייסוריה, ומקדיש שירים למשוררים שבהשפעתם כתב, ובהם דוד אבידן, אלכסנדר פן, מאיר ויזלטיר ואגי משעול.
השער החמישי והאחרון, עַל נְכָדִים וְסִפּוּרִים לִילָדִים, כולל סיפורים שכתב וסיפר ויסוקר לנכדיו.
בספרו "פריחה מאוחרת" עוסק ויסוקר בנושאים דומים לאלו שהעסיקו את מיטב סופרי ומשוררי ארצנו: כחיים חפר, הוא משתמש בחרוזים בכדי לתאר ענייני דיומא. בדומה ליורם טהרלב, הוא חורז על חוויות נעורים ואהבת המולדת. כמו מאיה ערד, לה מוקדש אחד השירים שבספר, הוא מתאר בחרוזיו אהבה ויחסים תוך-משפחתיים. סיפוריו של ויסוקר מתוארים בשפה פשוטה, ישירה ו"בגובה העיניים". החריזה, משעשעת לפרקים ונוקבת לפעמים, מקנה לסיפורים צביון ייחודי, רענן ושובה לב.
אודות המחבר: דוד ויסוקר נולד וגדל במושב כפר חוגלה שבעמק חפר, להורים חקלאים, והוא בוגר בית הספר 'כדורי'. כיום מתגורר במושב הדר-עם שבעמק חפר. בגיל שישים אחז לראשונה בעט, ומאז הוא כותב סיפורים קצרים ומחורזים. "פריחה מאוחרת" הוא ספרו הראשון של ויסוקר, היוצא לאחר כמעט עשור של כתיבה. למרות אהבה חדשה זו, שספר ביכורים זה הוא פרי בטנה, לא שכח ויסוקר את אהבתו הראשונה, ועד היום משמש כיועץ לענייני תכנון מים, ומחזיק בעמק חפר משק חקלאי הכולל פרדסים.
כל האיורים בספר צוירו על ידי רועי גלוסקא.