forums

משפחתון לקשיש

יש לנו מה ללמוד מארה"ב: משפחתון לקשיש הוא פתרון ביתי ומשפחתי לקשישים שאינם יכולים לממן בתי דיור מפוארים ואינם זכאים לעזרה מהמדינה
 
משפחתון לקשיש
 מאת: עפרה ביירך ימי

כיועצת ומכוונת לגיל השלישי כבר מעל 14 שנה, עשיתי לי למנהג לבדוק מסגרות לקשישים מחוץ לישראל. במסגרת שיטוטי ברחבי העולם ביקרתי בבתי אבות באיסלנד, ארצות הברית יפן גרמניה ועוד.
 

בביקורי האחרון בארצות הברית אוסטין טקסס, למדתי על תופעה חדשה יחסית. הקמת משפחתונים לקשישים.
 

הגידול בהקמת המשפחתונים נובע משתי סיבות עיקריות: גידול משמעותי במספר הקשישים והמחיר הגבוה הנדרש בבית דיור מוגן.
 

בתי האבות הגדולים והמפוארים יקרים מאוד ולא כולם יכולים לממן את הדיור בהם. הסכומים הנדרשים יכולים לנוע בין 4,000 ל7,000 דולר לחודש. זאת בזמן שהדיור במשפחתונים לא עולה על 3000 דולר.
 

בארצות הברית התלות ברכב פרטי היא כמעט טוטאלית ולכן כשהקשיש נאלץ לוותר על נהיגה ברכבו הפרטי הוא בעצם מאבד את הקשר שלו עם העולם שמחוץ לבית.


באם אין ביכולתו לממן בית אבות, הרי שמצבו הוא בכי רע. בניגוד לישראל, בארצות הברית המשפחות לפעמים מפוזרות על כל פני היבשת. ובני המשפחה לא יכולים לסייע בטיפול בקשיש. בישראל אנו חיים כקהילה ויש ערבות הדדית ומשפחתית. כך שהתופעה יותר שכיחה.
 

בנוסף, המשבר הכלכלי האחרון שפקד את ארצות הברית הביא לכך שהרבה מאוד בעלי בתים איבדו את מקורות ההכנסה שלהם מבלי יכולת להחזיר את המשכנתא שלקחו ( בדרך כלל מדובר בבתים צמודי קרקע.) לכן חלק מבעלי הבתים מצאו לנכון לפתוח את דלתם לדיירי משנה של קשישים, שאינם יכולים יותר להתגורר בגפם. משפחות אלה דאגו לארגן את הבית למגורים מתאימים לקשישים. הדבר מאפשר להם מקור פרנסה ותעסוקה.
 

הרגולאטור קבע תוכנית מיוחדת ופיקוח על אותם משפחתונים כך שהקשישים המתגוררים במסגרת משפחתון נהנים מפיקוח מלא של המדינה.



 התנגדות למשפחתונים בישראל

בישראל יש התנגדות נחרצת להקמת משפחתונים מאחר ואין עליהם פיקוח. בשנים האחרונות משרד הרווחה והבריאות אף סגר עשרות משפחתונים לקשישים.
 

אילו היה קיים פיקוח ונוהל לניהול המשפחתונים, יתכן ורבים מהקשישים היו זוכים למסגרת הולמת שעליה יפקח משרד הרווחה. אלא שעד כה לא נוצר כול מנגנון ותוכנית לניהול משפחתון מסוג זה.
 

יתכן שכדאי למשרד הרווחה ללמוד יותר לעומק כיצד מתנהלים המשפחתונים בארצות הברית ולאמץ את המודל בישראל.
 


מאחר והמומחיות שלי היא סידור מוסדי לקשישים הן לעצמאים והן לסיעודיים ותשושי נפש נראה לי שהמודל של הקמת משפחתון יכול לתת לקשיש אוירה ביתית ומשפחתית בעיקר לכאלה שאינם יכולים לממן בתי אבות מפוארים ויחד עם זאת אינם זכאים למימון בעזרת המדינה.
 

עפרה ביירך ימי היא מנהלת שביל הזהב - ייעוץ והכוונה לקשיש ומשפחתו


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
1.  רעיון מצוין מעוניין בייעוץ
יש לי עניין לקדם משפחתונים במסגרת חוקית ולטובת הקהילה המבוגרת. יש לי כמה שאלות מעוניין בייעוץ אלי גידו 0505245105
אלי גידו (25.4.11)
2.  רעיון מצוין מעוניין בייעוץ
יש לי עניין לקדם משפחתונים במסגרת חוקית ולטובת הקהילה המבוגרת. יש לי כמה שאלות מעוניין בייעוץ אלי גידו 0505245105
אלי גידו (25.4.11)
3.  אני ממליצה
ממשלת ישראל עייפה מבעיות רבות, והנבחרים מחפשים חיים קלים, והצעה זו דורשת מעט עבודה למחקר, ולהתאמת הסידור הזה לארץ. אני מציעה לקרוא לראש הממשלה להעמיק מחשבה בכוון של משפחתונים. הרבה אנשים, שהם לא עשירים, אך גם לא עניים, ואינם יכולים להגיע לדיור מוגן רגיל {ולא כל האנשים אוהבים להימצא יום שלם סתוך חבורה גדולה של אנשים}. נכון, ראש ממשלתנו עסוק מאוד בגלל מקומנו בארץ הזאת, אך טוב יעשה, אם יקדיש מעט מזמנו לבדיקה של צורת חיים זו.
אביגיל באב"ד (13.10.11)
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.