ביצוע פעילות גופנית חשוב בכל גיל, כל שכן בגיל השלישי. ביכולתה של הפעילות הגופנית, לרומם את מצב הרוח, לשפר תפקוד ולסייע לאדם המתבגר לנהל אורח חיים בריא ופעיל.

פעילות ספורטיבית חשובה לכל בני האדם ואף מסייעת להם לשמור על בריאותם לאורך זמן. מעבר לכך, יש לה תפקיד חשוב במניעת דיכאון. לכן, חשוב על אחת כמה וכמה, להקפיד על פעילות גופנית בגיל הזהב, כל אחד בהתאם ליכולות האישיות שלו. לשם כך כדאי מאוד להשתמש בציוד ספורטיבי המתאים לאימון ביתי.
תוכנית אימונים טובה כוללת לרוב שלושה אלמנטים מרכזיים: סיבולת לב-ריאה, גמישות וכוח. בדרך כלל ההמלצות המקובלות הן להתאמן בין 4 ל- 6 פעמים בשבוע, במשך חצי שעה עד שעה. עם זאת, חשוב לציין שגם אם אתם מרגישים שאינכם מסוגלים לעמוד בכך, זה בסדר גמור גם להתעמל פחות. כל פעילות גופנית הינה מומלצת ועדיפה על פני חוסר פעילות באופן גורף.
הקושי להתאמן במסגרת חוג או בחדר כושר
ישנן סיבות רבות אשר בגינן בני הגיל השלישי מתקשים להתאמן במסגרת חוג או חדר כושר, כגון:
1.קושי כספי – קשישים רבים הינם עצמאיים ומסוגלים להתעמל, אבל נמנעים בכך בשל בעיות כלכליות שאליהן נקלעו עם פרישתם לגמלאות. אין זה סוד שמנוי בחדר כושר או חוג התעמלות כלשהו עולים הרבה מאוד כסף.
2. בושה – ישנם לא מעט קשישים אשר מתקשים לקבל את השינויים שבגופם והם מתביישים להתאמן ביחד עם מתאמנים צעירים או אפילו עם בני גילם.
3. המוזיקה הרועשת בחדר הכושר – מאז ומעולם היה נהוג להשמיע בחדרי כושר מוזיקה קצבית אשר מדרבנת את המתאמנים להיכנס לקצב. עבור קשישים רבים המוזיקה הזו מהווה סבל של ממש.
אין זה משנה מהו הקושי האינדיבידואלי שלכם המונע מכם לבצע פעילות ספורטיבית. הפתרון למצבים מסוג זה הוא פשוט – קונים ציוד ספורט איכותי ומשתמשים בו בבית, בפרטיות, עם מוזיקה או בלעדיה. בניגוד לחוגים ולחדרי כושר שעליהם צריך לשלם בכל פעם מחדש, הרי שהתשלום על ציוד הספורט הוא חד פעמי. אמנם מדובר בהוצאה כספית, אך אין כל ספק שזוהי השקעה נבונה, שתשמש אתכם נאמנה למשך זמן רב איזה ציוד ספורט כדאי לרכוש? לאחר שהתייעצתם עם רופא בנוגע לפעילות הגופנית המתאימה לכם, תוכלו לרכוש ציוד ספורט בחנות המתמחה בתחום זה. אתם יכולים להגיע אליה פיזית או פשוט להזמין את המוצרים דרך אתר האינטרנט של החנות. כאמור, בדרך כלל רצוי לבנות תוכנית אימון המשלבת מרכיבים של סיבולת לב ריאה, גמישות וכוח. במידה ואכן אתם יכולים לשלב את כל המרכיבים שלכם ולקנות עבור כל מרכיב מכשיר, להלן מספר המלצות:
1. אופני כושר נייחים, מסלולי הליכה ומכשיר אליפטיקל – כל אחד מהם יעזור לכם לשמור על סיבולת לב ריאה.
2. רצועות אלסטיות למתיחה וקפיץ מתיחה – יוכלו לעזור לכם לשמור על גמישות המפרקים, השרירים והגידים.
3. משקולות ברזל קטנות – יפתחו ויחטבו את השרירים שלכם ויסייעו לכם לשמור על כוחכם.
כמה מילים לסיום, לא משנה איזו התעמלות אתם מבצעים. מה שחשוב הוא שבכל מקרה תקפידו לבצע את התרגילים בזהירות על מנת לא להיפגע. לבני הגיל השלישי לא מומלץ להתחיל להתעמל לבד, במיוחד אם הם אף פעם לא התאמנו, או שעברו הרבה שנים מאז. חשוב שיתייעצו עם מדריך מנוסה בעל הכשרה באימון לגיל השלישי, שיבנה עבורם תוכנית אימון, ידריך אותם וילווה אותם לפחות לתקופה ההתחלתית, ורק אח"כ הם ימשיכו להתאמן לבדם בבית. כי אחרת הם עלולים לסכן את עצמם. הם יכולים לבצע תרגילים בצורה לא נכונה שרק תגרום להם נזק, לא להקפיד על חימום והרפיה – מה שגורם להתכווצות שרירים, להשתמש במכשירי הכושר בצורה שעלולה להזיק או אפילו חלילה להיפצע תוך כדי אימון (משקולת שנופלת על הרגל, נפילה מהליכון או אליפטיקל), מבלי שיהיה לידם מישהו שיעזור להם וכו'.