עם העלייה בתוחלת החיים, הגוף נחלש, הסיכוי למחלות עולה וקיים צורך בעזרה צמודה, אפילו בשביל לבצע את הפעולה הפשוטה ביותר. על מנת לקבל את העזרה הזו, יש צורך לפנות לחברת סיעוד. כיצד לבחור מבין כל החברות הקיימות את הטובה ביותר? במאמר זה ניתן לכם טיפים בנושא.
מרבית הקשישים דוחים ככל הניתן קבלת סיוע מכל סוג שהוא, כי הם אינם מוכנים בשום פנים ואופן לוותר על עצמאותם. לרוב, מדובר באנשים שחושבים שקבלת עזרה פוגעת בכבודם והם אינם מעוניינים להפוך לנטל. פעמים רבות, רק כאשר הם כבר מתקשים לתפקד ולבצע פעולות שגרתיות ויומיומיות, הם מבינים שהם חייבים למצוא פתרון.
אם גם הוריכם הגיעו לאחרונה למסקנה שהם זקוקים לעזרה, אחת האופציות הטובות שבה תוכלו לבחור עבורם היא חברת סיעוד. עם זאת, כאשר תפתחו ספר טלפונים כדי לאתר חברה כזו, סביר מאוד להניח שתמצאו רשימה ארוכה של נותני שירות. בדיוק בשל סיבה זו, ליקטנו עבורכם כמה עצות אשר יסייעו לכם לאתר את חברת הסיעוד הטובה ביותר.
כללי אצבע לבחירת חברת סיעוד
1. קבלו המלצות – במידה ויש לכם חברים שהוריהם כבר נעזרים בשירותיה של חברת סיעוד והם מרוצים ממנה, תוכלו לבקש מהם את הפרטים שלה על מנת ליצור עמה קשר ולתאם עמה. במידה ואין לכם ממליצים, היעזרו בפורומים או באתרי חוות דעת.
2. ודאו שיש לחברת הסיעוד רישיון מטעם משרד התמ"ת – רק אם יש לחברת סיעוד רישיון מטעם משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה היא מוכרת מטעם ביטוח לאומי ויכולה להעניק להוריכם שירותים מתוקף חוק הסיעוד. חברה כזו עובדת גם עם מוסדות שונים (למשל – קופות חולים). זהו קריטריון חשוב מאוד, שיכול להעיד על מידת מקצועיותה של החברה.
3. בחרו בחברת סיעוד אשר מתאימה את המטפל למטופל ולא להפך – שימו לב שאתם אלה שבוחרים את מין המטופל, הכשרתו, שפתו ופרמטרים נוספים שחשובים לכם ולהוריכם. כך המטפל וההורים יוכלו לתקשר והוא יוכל לדאוג לצורכיהם בצורה הטובה ביותר.
4. בדקו האם נציגיה של חברת הסיעוד מבצעים ביקורי בית – בחברות סיעוד אמורים להיות אנשי מקצוע (למשל – עובדים סוציאליים, אחיות מוסמכות וכדומה) אשר מבצעים ביקורי בית, כדי לבחון את טיב הטיפול ואם ישנן חלילה בעיות כלשהן, שהם יכולים לפתור עבורכם.
5. שימו לב מה כתוב בחוזה לגבי החלפת המטפל בשל סיבה כלשהי – אם המטפל יוצא לחופשה, חולה או במידה וההורים לא מרוצים מהיחסים ביניהם ו/או מאופן טיפולו, חשוב שתהיה להם אפשרות לקבל מטפל אחר, תוך זמן קצר. כך הם לא ימצאו את עצמם לבד, חסרי אונים ובחוסר ידיעה בנושא קבלת מטפל חלופי.
6. ודאו שיש לחברת הסיעוד חוזה עבודה מול המטפל – חוזה זה מעיד על כך שהמטפל הזר הינו חוקי ואינו נמצא בסכנת גירוש מהארץ.
המאמר נכתב באדיבות מ.ס.ד שירותי סיעוד ועובדים זרים בע"מ