עם הפרישה לגמלאות ויציאתם של הילדים מהקן, בני גיל הזהב פעמים רבות מחפשים אחר תעסוקה על מנת למלא את זמנם הפנוי. במאמר זה נסקור שני קורסים מעניינים המתאימים במיוחד עבורם. כאשר אנחנו מדברים על חוגים, פעמים רבות הקונטציה היא חוגים לילדים בגילאי גן ובית הספר היסודי. אבל למעשה, כיום ישנם חוגים רבים אשר פונים לקהל המבוגר וגם לבני הגיל השלישי, והם מספקים עבורם פעולה מהנה ומעשירה מכל בחינה שהיא – קוגניטיבית, נפשית ואפילו פיזית.
למה לקנות קערה מחרס כשאפשר להכין לבד?!
אחד הקורסים שקשישים רבים פונים אליו הוא חוג פיסול, אשר מאפשר להם להתחבר לצד האומנותי ולתת דרור למחשבות ולדמיון שלהם. החוג מאפשר להם ליצור באמצעות משחק, ניסוי וטעייה מגוון רחב של יצירות, כגון: קערות, פסלי-נוי, פמוטים, חנוכיות או כל דבר אחר שמתחשק להם. בחוג זה מספקים את כל הכלים והחומרים הדרושים לצורך יצירה: חומר, צבעים, אביזרי עזר וכן תנורי קרמיקה מקצועיים, המאפשרים לייבש את העבודות בקלות ובמהירות. קשישים רבים נהנים מעצם האפשרות להתחבר לעצמם.
השקט והשלווה הפנימית משתלבים באופן נפלא עם תשוקת היצירה, ההנאה ממגע עם החומר והאפשרות לעצב וליצור חפצים בהתאם לרצונם. בנוסף, קיימת יכולת לשמור על מיומנויות בסיסיות, כמו קואורדינציה ומוטוריקה עדינה. כל אלה מאפשרים לבני הגיל השלישי ליהנות משעות של יצירה באווירה נינוחה ונעימה ובמקביל לחזק כישורים קיימים.
זהירות שביר!
קורס פופולרי נוסף בקרב בני הגיל השלישי הוא חוג ניפוח זכוכית. אחד החומרים המסקרנים שבהם אנו עושים שימוש על בסיס יומיומי הוא הזכוכית. מדובר בחומר שביר ועדין, אך בטיפול נכון ניתן ליצור ממנו כל דבר העולה לדעת. כמו החוג הקודם שהזכרנו, גם בחוג ניפוח זכוכית יש לבני גיל הזהב הזדמנות מצוינת למפגש חברתי מעניין עם אנשים בני גילם בעלי תחומי עניין משותפים. אך מעבר לכך, קיימת כל הזמן בסטודיו תחושת התרגשות, התלהבות והתרחשות. בחוג לומדים טכניקות ניפוח, פיסול ועיצוב לצורך יצירת כלים לשימוש פונקציונלי במהלך חיי היומיום או לשימוש אומנותי. גם בחוג ניפוח זכוכית מספקים את כל הכלים והחומרים הדרושים: ציוד הגנה, צבעים, תנורים לכיפוף זכוכית וכדומה.
יתרונותיהם של קורסים לפיסול ועיצוב בגיל השלישי.
מעבר לתחושת הסיפוק האדירה, חוגים כמו פיסול קרמי וניפוח זכוכית מאפשרים בסופו של דבר לקבל תוצרים, שימושיים או דקורטיביים, אשר תורמים להערכה עצמית ולהערכתה של הסביבה. כמו כן, היכולת ליצור היא דרך נפלאה להביע רגשות, להירגע ולשכוח מהכאב. החוגים משפרים באופן משמעותי את המוטוריקה העדינה, הקשר בין יד ועין, הראייה והמחשבה. כמו כן, הם משפרים את היכולת להתרכז, להתמקד ולשפר את מיומנויות הזיכרון, בעיקר בזכות הידע החדש שנרכש והשימוש בו.
בנוסף, כמובן נרקמים בין המשתתפים קשרי ידידות, אשר דואגים לפרגן ולהחמיא זה לזה. לכן, אין ספק שהתרומה של חוגים מסוג זה היא משמעותית וההשתתפות בהם היא מומלצת וכדאית.
המאמר נכתב באדיבות חברת אברהם תנורים - ייבוא ושיווק תנורי קרמיקה וניפוח זכוכית מסוגים שונים.