שבילי גישה מציעים יתרונות ייחודיים עבור בני גיל הזהב, קשישים ובעלי מוגבלויות.
בעזרת השבילים הללו ניתן להבטיח גישה נוחה עד פתח הבית. השבילים מיועדים לבתים עם או בלי ריצוף, בתור סביבה אורבנית, מושבים, קיבוצים ועוד. השבילים הם דרך מרוצפת המיועדת לנסיעה של רכב מסוג קלנועית, והם תחליף יעיל ואסתטי למדרגות או מכשולים. בנוסף, ניתן להשתמש בשבילי גישה על מנת להקל על קשישים במהלך הליכה ברגל.
בניית שבילי גישה מיועדת ללקוחות פרטיים, לפרויקטים מיוחדים ולעיריות. קבלני עפר ופיתוח, המבצעים בניית שבילי גישה, מחויבים לסטנדרטים גבוהים של בטיחות. בניגוד לפרויקטים אחרים, שבילי הגישה צריכים להיות עמידים, חזקים ורחבים דיים על מנת לאפשר הליכה נוחה ונסיעה בקלנועית.
מי בונה שבילי גישה?
הדרך הנכונה לבחור חברה לביצוע בניית שבילי גישה היא לקחת בחשבון מספר פרמטרים מרכזיים:
א.
גודל החברה – קבלני עפר ופיתוח אשר עובדים במקביל במספר פרויקטים, מבלי לגייס צוות מתאים, עשויים לפגוע בלקוח. לפני שמזמינים עבודות בנייה מהסוג של שבילי גישה, יש לברר מול החברה כמה פרויקטים מתנהלים, והאם הצוות גדול מספיק על מנת להבטיח עמידה בזמנים שנקבעו מראש.
ב.
ניסיון – הוכחות מצולמות, המלצות כתובות, שיחות טלפון עם לקוחות קודמים וכדומה יכולות לעזור באיתור קבלני עפר ופיתוח ברמה גבוהה. בכל הנוגע אל שבילי גישה, יש צורך בקבלן מיומן אשר ילווה את העבודה, יספק המלצות, וישתמש בניסיון שלו על מנת להתמודד עם בעיות בלתי צפויות.
ג.
גמישות – שבילי גישה אל הבית מתאימים כאמור לכל סוגי האדמה והעפר. יחד עם זאת, לעיתים יש צורך בשינויים של הרגע האחרון, או אפילו בשינויים שנוצרים על סמך השטח, הבית או סוג העבודה. קבלני העפר והפיתוח צריכים לגלות גמישות מלאה, ולנקוט בפעולה שתשרת את הלקוח בצורה האופטימאלית.
ד.
אי נוחות לדיירים ולסביבה – הזמן הממוצע עבור בניית שבילי גישה לא אמור לפגוע באיכות החיים של הסביבה או הדיירים מסביב. יש לזכור, כי מדובר על עבודות המתבצעות למען בני גיל הזהב ובעלי מוגבלויות, לכן חשוב מאוד להימנע מיצירת אי נוחות.
חברה בעלת תיק עבודות וצוות הכולל מהנדסים ואדריכלים יכולה לשדרג את הכניסה לבית עבור קשישים ובני גיל הזהב. בין היתר, ניתן לבדוק המלצות מטעם איגוד הקבלנים וממקורות אמינים נוספים. יש לתאם פגישת ייעוץ עם נציגי החברה, להגיע איתם אל ביתו של הקשיש ולבדוק אילו אפשרויות קיימות עבור בניית שבילים.
שביל הגישה צריך להיות נוח ורחב, אך מצד שני עליו להתאים אל העיצוב הכללי ולהשתלב עם האלמנטים האסתטיים הקיימים.
לסיכום, שבילי גישה משפרים את איכות חייהם של קשישים ובעלי מוגבלויות.
בחרו חברה מקצועית ובנו גם אתם שביל גישה ללא מדרגות או מכשולים מסוכנים.
המאמר בחסות
נומה יצחק בע"מ – ריצוף חוץ
נומה יצחק
בגוגל פלוס