סוכרת מהווה גורם תחלואה משמעותי בעולם המערבי ובכלל. מדובר במחלה פרוגרסיבית אשר גורמת לסיבוכים רבים בכל מערכות הגוף ולכן פוגעת באיכות החיים של הלוקים בה. מרגע שאובחנה סוכרת, כל שנותר הוא לבחור בחיים ואכן ניתן לחיות טוב עם סוכרת אם רק שומרים על כמה כללים ומתחילים בטיפולים. כל טיפול לסוכרת טומן בחובו משמעת עצמית ורצון עז לעזור לגוף להתמודד עם אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם כיום. להלן כמה מהדרכים שיעזרו לכם להמשיך באורך חיים תקין למרות גילוי המחלה.
טיפול תרופתי נגד סוכרת
האלגוריתם המשמש את רופא המשפחה לרשום תרופות כנגד סוכרת תומך בעיקרון התוספת השולית החיובית. למעשה, סוכרת "טרייה" והתחלתית תביא להמלצה לשימוש בתרופה אחת בלבד, ברוב המקרים מטפורמין לפני ארוחות. ככל שהטיפול מראה סימנים של כישלון ורמות הסוכר עולות, כך לא מוחלפת התרופה באחרת, אלא מוספת לה תרופה נוספת. כך למשל ניתן לצרוך יותר מ- 5 תרופות שונות בו זמנית לטיפול בסוכרת. בין משפחות התרופות הנפוצות לטיפול במחלה ניתן ציין את הבאות – מטפורמין, סולפניל אוריאות ומגלינטידינים, מעכבי DDP, מעכבי ספיגת סוכרים ועוד. מעת לעת יוצאות תרופות חדשות לטיפול במחלה כמו גם שתמיד ניתן להשתתף במחקר קליני בנושא טיפול בסוכרת אשר בודק השפעות של תרופות ניסיוניות שעדיין לא משווקות לקהל הרחב. חשוב לציין כי אינסולין, אשר מהווה את התרופה היחידה לטיפול בסוכרת הנעורים (שכן הם לא מייצרים אינסולין בעצמם), מהווה את התרופה האחרונה לטיפול בסוכרת סוג 2 וזאת לאחר שכל שילובי התרופות האחרות כשלו. האינסולין אף מהווה את טיפול הבחירה בסוכרת הריונית.
שינוי אורח חיים
כל המחקרים מראים כי תזונה נכונה ואורח חיים בריא (דיאטה ופעילות גופנית) יכולים להפוך עולמות עבור חולים בסוכרת סוג 2. החולים במחלה יכולים להאט משמעותית את קצב התפתחותה בזכות שמירה על תזונה דלה בסוכרים פשוטים, צריכת כמות מספקת של סיבים תזונתיים וירידה במשקל לערך התקין. פעילות גופנית ידועה כמשפרת את הרגישות לאינסולין, תופעה מבורכת אצל חולים בסוכרת סוג 2. למעשה, די באחד מן השניים – תזונה נכונה או פעילות גופנית מספקת שבועית, על מנת להביא לאפקט הרצוי. ברוב המקרים אלו אשר בוחרים להתחיל ולהתאמן בפעילות אירובית כלשהי, במהרה גם יתחילו לשים לב למזון המוגש על צלחתם ויהפכו למודעים יותר. שינוי הגישה לתרבות האכילה האישית יכול לאפשר לכם לחיות עם סוכרת עוד שנים רבות מבלי שיופיעו הסיבוכים.
רפואה משלימה
במזרח הרחוק לא היו ידועים מקרי סוכרת סוג 2 רבים, עד שחדרה התרבות המערבית עם המזונות עתירי השומן והסוכרים הפשוטים. כעת ניתן לראות בבירור עלייה תלולה במספר חולי הסוכרת גם במדינות כמו יפן, סין ועוד. במדינות אלו נעשה שימוש מועט בתרופות על מנת לטפל במחלה, אלא יותר בשיטות האלטרנטיביות אשר שם וגם בישראל מוכיחות את עצמם לא רע. מדובר על טיפול לסוכרת אשר אינו מתנגש עם הטיפול הקונבנציונלי (דיקור סיני, שיאצו, טווינא ועוד) כמו גם על שימוש בצמחי מרפא סיניים, כמובן בתיאום מלא עם המטפל או רופא המשפחה על מנת להימנע מאינטראקציות פרמקולוגיות עם התרופות.