forums

טיפולי שיניים בהרדמה מלאה לגיל הזהב

כל נושא טיפולי השיניים בהרדמה מלאה נמצא בעלייה מתמדת בעשור האחרון, אולי אודות לעלייה המשמעותית במודעות ליחס הישיר והמוכח מחקרית, שבין הימנעות מטיפולי שיניים לבין רמת המתח והחרדה שהמטופל שרוי בהם. תופעה זו אף קיבלה את השם חרדה דנטאלית, ואחת הדרכים העיקריות להתמודד איתה היא באמצעות טיפולי שיניים בהרדמה מלאה.
 
טיפולי שיניים בהרדמה מלאה לגיל הזהב
בנוסף לאלה הסובלים מחרדה דנטלית, לטיפולי שיניים בהרדמה מלאה ישנם מספר קהלים שבחלק מהמקרים אף יש ביניהם חפיפה:

 1. מטופלים בעלי רפלקס הקאה מפותח, המתקשים לעמוד בטיפול שיניים, קצר ובוודאי ארוך, מבלי להרגיש בחילה או להקיא.
 2. מטופלים בעלי מוגבלות נפשית שלא מאפשרת להם לשבת על כסא לאורך זמן.
 3. מטופלים בעלי מוגבלות פיזית שלא מאפשרת להם לשבת על כסא לאורך זמן.
 4. מטופלים הסובלים ממחלות רב מערכתיות, כמו למשל חולי לב, חולי כליות העוברים דיאליזה באופן קבוע, חולי סרטן וכ"ו.
 5. מטופלים מבוגרים, המצויים תחת טיפול שיניים שיקומי נרחב, ואין באפשרותם להקדיש את הזמן הדרוש לטיפולי שיניים ארוכי טווח.

 מה מייחד את טיפולי השיניים בהרדמה מלאה לגיל הזהב?

 ברובם המכריע של המקרים, הרדמה כללית אינה גוררת עמה כל תופעת לוואי מסוכנת, אולם כל חומר נרקוטי טומן בחובו סיכונים וחשוב לדעת מהם לפני שניגשים לפעולה כירורגית כלשהי הכרוכה בהרדמה מלאה, בין אם טיפולי שיניים בהרדמה מלאה או פעולה אחרת. הרדמה מלאה מתבצעת באמצעות הזרקת חומרי הרדמה למערכת הדם או באמצעות החדרתם דרך מערכת הנשימה. דרך ההרדמה נבחרת על ידי הרופא המרדים, הלקוח בחשבון את כל נתוני המתרפא לפני לקיחת החלטה, בחירת טכניקת ההרדמה וחומרי ההרדמה. באופן טבעי, ככל שהגיל מתקדם יותר, הודות לבעיות מערכתיות, מחלות כרוניות ואחרות, ישנו סיכוי יחסי גבוה יותר לתופעות לוואי מקומיות או סיסטמיות. מכיוון שגיל הזהב מתאפיין בשינויים פיזיולוגים רבים, שבין השאר מביאים לירידה בתפקוד מערכות שונות ואיברים שונים בגוף, למחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון, לשימוש גובר בתרופות קבועות, כמו גם בשינויים נפשיים לא מבוטלים, על הרופא המרדים לאסוף נתונים רבים על המטופל בטרם יחליט האם הקשיש יכול לעמוד בהרדמה מלאה, האם מומלץ לו לבצע טיפולי שיניים בהרדמה מלאה ואם בכלל קיימת אפשרות אחרת. בהחלט ייתכן שהרופא המרדים יסיק כי הרדמה מלאה עלולה להיות מסוכנת מדי, וימליץ על סדציה או הרדמה מקומית. בנוסף, הרופא המרדים עשוי להמליץ לקשיש להפסיק נטילת תרופות מסוימות לפני ההרדמה, כמו הפסקת אספירין .


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.