דיור מוגן הפך להיות מסגרת מובילה עבור בני גיל הזהב, אבל איך זה מתנהל, ואיך מזהים גם את האותיות הקטנות בהסכמים עם המסגרות הללו?
בשנים האחרונות, אנשים רבים שמגיעים לגיל הזהב, בוחרים במסגרות של
דיור מוגן. מסגרות אלו מאפשרות לדיירים עצמאות מלאה, וכן מאפשרות להם לקבל שירותים רבים שהם לא יקבלו בדירות רגילות. הנה כמה דברים, שאולי לא ידעתם על השירות.
כמה דברים שטוב לדעת
1.
מה הרישיון מבטיח - נכון להיום, מסגרות הדיור המוגן עדיין לא חייבות ברישיון, אך לפי חוק שהתקבל, עד חודש יוני 2015, כולן יהיו חייבות בכך. אם בעתיד רישיון לא יהיה הבטחה לאיכות, הרי שנכון להיום, מסגרות הדיור המוגן שכבר הצטיידו ברישיון, בהחלט מסמנות את עצמן כאיכותיות יותר, וזה דבר שכדאי לבדוק.
2.
שירותי החובה - לפי החוק, כל מסגרות הדיור המוגן מחויבות להעניק לדיירים טיפול רפואי הולם (כולל טיפול שוטף, בדיקות ע"י אחות וטיפולי חירום), וכן אחזקה לדירה. כל טיפול נוסף בעצם - כרוך בהזמנת שירות בתשלום נוסף.
3.
שוק חופשי - לא רבים מודעים לכך, אבל לפי החוק, אדם שגר במסגרת דיור מוגן רשאי להזמין איש מקצוע לדירת וכראות עיניו. אם בעבר מסגרות הדיור המוגן הן אלו שקבעו אם לדייר יהיה כבלים או לוויין, איזה אינסטלטור הוא יזמין, ומי ינקה לו את החדר - הרי שהיום כל דייר חופשי לבחור זאת בעצמו.
4.
אין פינוי ישיר - מקרים של פינוי ישיר תוך זמן קצר אינם אפשריים ממסגרות הדיור המוגן! למעט סיבות פליליות, בכל פעם שמסגרת דיור מוגן רוצה לפנות אדם, היא צריכה לתת לו התראה של לפחות 90 יום מראש.
5.
בחירת מסלול תשלום - אתם רשאים לבחור את מסגרת התשלום עבור שירותי הדיור המוגן. בשיטה אחת, משלמים דמי חליטה קבועים, לרוב בתקופה של עשור לפחות. במסלול השני מפקידים פיקדון בסכום גבוה, וכך דמי החליטה הרבה יותר נמוכים.