כיצד נחמם את ביתנו בעונת החורף מבלי להסתכן.
החורף הישראלי אמנם לא נחשב לארוך או גשום מאד אבל דבר אחד הוא בהחלט כן - קר מאד. הטמפרטורות יורדות, ולעתים גם בזמן חודש מרץ - אתם תרצו להפעיל אמצעי חימום שונים שמבוססים על נפט להסקה, סולר הסקה, חשמל, גז, או כל חומר אחר. חשוב מאד לדעת כמובן, איך להשתמש באמצעי החימום באופן בטיחותי, ולכן חיברנו לכם כמה כללים פשוטים שקל ליישם.
כללים מצילי חיים לחימום הבית
● אמצעי חשוף - חשוב מאד לא לכסות לעולם אף אמצעי חימום - גם לא כשהוא כבוי (כדי שהכיסוי לא יישאר בטעות בזמן ההדלקה). תנור שמופעל על נפט להסקה או סולר הסקה, רדיאטור, קמין או כל אמצעי אחר - תמיד חייב להיות חשוף.
● פתיחת מקור אוורור - רלוונטי בעיקר אם אתם מפעילים אמצעי חימום שמבוסס על גז, סולר הסקה או נפט להסקה. יש לדאוג תמיד לפתח אוורור. האוורור חשוב ומונע אפשרות לדליקה או חימום יתר.
● הרחקת ילדים ופעוטות - רלוונטי עבור כל אמצעי החימום באשר הם. חשוב מאד שהילדים ילמדו לא להתקרב אליהם בטווח של מטר לפחות ואף יותר.
● לא לגעת - כל עוד מדובר על מכשיר חימום בפעולה, לא נוגעים בו. אם צריך למלא בו נפט להסקה או סולר הסקה - מוודאים שאמצעי החימום כבוי, ורק אז מבצעים את המילוי. לא מזיזים כמובן את אמצעי החימום בזמן שהוא דולק.
● מנגנוני בטיחות - כשאתם רוכשים מוצרי חימום, יש לוודא שהם מצוידים במנגנוני בטיחות שונים - דלת חסינת אש לתנורים, כפתורי חירום לכיבוי, ברז לסגירת הגז, וכיו"ב.
שומרים בקלות ונהנים
מחקרים הראו כי רוב התאונות בבית - מקורן בעיקר באמצעי חימום שלא הופעלו כראוי. לכן, חשוב מאד שתשמרו היטב על הבטיחות שלכם ושל בני משפחתכם, ועדיין תיהנו מחימום איכותי, ופשוט תשמרו על הכללים.