עייפים אך השינה ממכם והלאה? חולמים על לילה שקט ללא הפרעות? כאן באתר בגילנו אספנו בשבילם מידע שימושי ופתרונות כיצד להגיע לשינה שקטה ללא הפרעות, כנסו לאתר
אחת מהתופעות, אשר נחשבת נפוצה למדי, היא התופעה של הפרעות שינה אצל מבוגרים. יש לייחד תופעה זו מהפרעות שינה מקרב כלל האוכלוסיה. מחקרים הראו כי אנשים מבוגרים לאחר גיל 65, נוטים לסבול יותר מהפרעות שינה שגורמות להתעוררות פתאומית וקושי להירדם. אין זה מפתיע לאור העובדה שבגיל מתקדם, הגוף עובר שינויים פיזיולוגיים רבים, יש יותר מחלות אפשריות, ואף יש נטילה מוגברת של תרופות, שבעצמן יכולות להשפיע על מחזור השינה. אז איך אפשר לפתור הפרעות שינה אצל מבוגרים? הנה כמה טיפים בנושא.
כמה טיפים לעזור להתמודדות
1. נטילת גלולות שינה - זה אחד מהפתרונות הבסיסיים ביותר, אשר יכול להתאים למבוגרים רבים שסובלים מהפרעות שינה. שימו לב שמומלץ לקחת כדורים אלו אך ורק תחת מרשם רופא ולאחר התייעצות עמו, ובכפוף למצבכם הרפואי. לא פעם, גלולות השינה פותרות באופן מעולה הפרעות שינה אצל מבוגרים, ומאפשרות שינה נעימה, רציפה ונינוחה.
2. תרופות נוגדות דיכאון - פעמים רבות,
הפרעות שינה בקרב מבוגרים, נובעות משינויים במצב הנפשי. אין זה סוד שהגיל המבוגר מביא עמו לשינויים במצבי רוח, וכיום בתחום של בריאות הנפש יש הכרה בכך שמבוגרים נוטים יותר לכיוון מצבי רוח קיצוניים. לא מדובר בהכרח תמיד על דיכאון קליני, אך התברר שפעמים רבות, נטילת גלולות נגד דיכאון (כמובן - אך ורק בכפוף לבדיקת רופא ולמרשם רופא), יכולה לפתור את בעיית נדודי השינה באופן מוצלח.
3. טיפול קוגניטיבי - פעמים רבות כאמור, המקור לנדודי השינה הוא בשינויים נפשיים שהמבוגר עובד. לא תמיד טיפול תרופתי הוא המענה היחיד, וכיום גוברת ההכרה כי טיפול קוגניטיבי מוצלח, מסוגל להפחית באופן משמעותי את הפרעות השינה, ואף להעלים אותן לחלוטין.
אז מה לעשות אם יש הפרעה?
במידה ואתם לא מצליחים להירדם ולא מצליחים לישון היטב, חשוב מאד לטפל בתופעה זו בהקדם. הפרעות שינה אצל מבוגרים עלולות להאיץ בעיות רפואיות נוספות אם מזניחים אותן, ולכן פנו לרופא המשפחה שלכם, היוועצו עמו, ואף פנו לרופא מקצועי נוסף במידת הצורך.