מחפשים מידע אודות פקקת ורידים ? כאן באתר בגילנו תקבלו מידע מקיף על בעיה זו וכיצד מומלץ לטפל בה, כנסו לקריאה
אחת התופעות הרפואיות הנפוצות ביותר בעולם, היא תופעה שרבים כלל לא מזהים בשם, והיא נקראת פקקת ורידים. שם זה, שאולי נשמע מעט יוצא דופן, מתאר סיטואציה שאתם בוודאי מכירים - זוהי התופעה שבה קרישי דם נוצרים בתוך הוורידים בגוף. ברגע שהדם בתוך הוורידים נקרש, יש כמובן הפרעה במחזור הדם בתוך הגוף, מה שלעול להביא לסיבוכים רפואיים משמעותיים, בוודאי בגיל מבוגר. על כן, חשוב מאד להבין כיצד אפשר למנוע מראש תופעה זו, ובמידה והיא מתקיימת - איך אפשר לטפל בה.אחד הסיבוכים הנפוצים המסוכנים של פקקת ורידים הינו
תסחיף ריאתי.
כל המידע על דרכי הטיפול
1. תנועה- אחת הסיבות המרכזיות להופעה של פקקת ורידים היא חוסר בתנועה. כאשר אדם מרותק למיטתו במשך שבועות רבים ואף חודשים, הסיכון לפקקת עולה באופן משמעותי. מומחים ממליצים על תזוזה במידת האפשר, אם כי כמובן שברגע שאדם מרותק למיטה ואפשר לחזות את הופעת הפקקת, אפשר גם לטפל בה במהירות.
2. הפעלת לחץ חיצוני- אחת הדרכים למניעת הפקקת, היא להפעיל לחץ חיצוני עם אמצעי מכני על הגוף - כזה שימנע מראש את היווצרות קרישי דם ויעודד את התנועה שלו. משתמשים בשיטה זו בעיקר בעת ניתוחים,בהם יש סיכון גבוה להיווצרות של פקקת.
3. תרופות - יש תרופות אשר תפקידן לפתוח את הקרישים שנוצרים בוורידים. מדובר בעיקר על תרופות שמנטרלות את ההשפעה של ויטמין K בגוף, שהא זה שגורם לדם להיקרש. אחת התרופות המוכרות יותר, היא הקומדין.
4. ניתוחים - יש ניתוחים מיוחדים שאפשר לבצע נגד בעיות של פקקת ורידים, בפרט את התופעה כבר התפשטה לאיברים נוספים בגוף כגון הריאות או הלב. חשוב לציין שאת הניתוחים משלבים לרוב עם טיפול תרופתי תומך.
ומה אחוזי ההצלחה?
כל עוד מדובר על אבחון של פקקת ורידים בשלבים מוקדמים יחסית, הרי שיש סיכוי גבוה מאד לכך שהטיפול יצליח ועם הקפדה על טיפול תרופתי קבוע, תנועה ותזונה מתאימה, הקרישים גם לא ישובו. חשוב להיות תחת מעקב רפואי כמובן, גם לאחר שהטיפול עובד.