בגיל מבוגר רבים המקרים של הפרעות הליכה. חשוב לדעת שרוב התופעות ניתנות לטיפול ולא צריך לקבל אותן כחלק מהחיים. במאמר נפרט על הטיפולים בהפרעות הליכה לגיל הזהב.
גיל הזהב מביא עמו לא מעט שלווה וברכה, אך כפי שידוע לכם - יש גם סיכון גבוה יותר לבעיות בריאותיות. אחד מהסיכונים המרכזיים הללו, הוא של בעיות הליכה. בעיות הליכה נפוצות יותר בגיל הזהב, ובשירותי
הבריאות מעריכים כי כמחצית (!) מבני ובנות גיל הזהב שעברו את גיל 65, סובלים מבעיות הליכה ברמה כזו או אחרת, והסטטיסטיקה הולכת ועולה ככל שמתקדמים בגיל. בעיות ההליכה יכולות להיות מאופיינות בקשת רחבה של תגובות - זה יכול להתחיל ברעידות ברגליים וקושי בהליכה ממושכת, ויכול להגיע גם לקושי לבצע צעדים פשוטים. אז איך אפשר לפתור את ההפרעות הללו?
כמה פתרונות אפשריים
1. ריפוי בעיסוק - ריפוי בעיסוק הוא כלי חשוב מאד לריפוי של בעיות הליכה בגיל הזהב. יש טכניקות מיוחדות מאד של ריפוי בעיסוק שמטרתן לשפר את הקואורדינציה ואת הקשר בין העין לבין הרגליים - וכך אפשר לשפר את התפקוד המוחי, ומכאן לטפל בהפרעה בצורה טובה יותר.
2. קבוצת הליכה - מאחר שהפרעות ההליכה נפוצות אמד בגיל הזהב, אפשר להצטרף אל
קבוצת הליכה של מבוגרים במצב דומה למצב שלכם, כאשר מטרת הקבוצה היא לטפל בהפרעה. מאחר שמדובר על אנשים עם הפרעה דומה לשכלם, הרי שבמסגרת של קבוצת הליכה מטפלים בבעיה ושומרים על קצב מתאים ועל סבלנות כלפי כל המשתתפים. מדובר כמובן על קבוצת הליכה שמוהלת ע"י מדריך שמומחה לטיפול בבעיות הליכה בגיל הזהב, כך שאתם מקבלים מענה מקיף.
3. טיפול תרופתי - תרופות מסוימות, יכולות לסייע בשיפור הקואורדינציה, ויכולות לסייע בטיפול בהפרעות ההליכה בגיל מתקדם. כמובן שתרופות אלו ניתנות רק דרך רופא מומחה.
4. מרפאה להליכה - ישנן מרפאות מיוחדות להליכה, שם אפשר להתאמן בהליכה תחת פיקוח והשגחה, והדבר מסייע לקבל תוצאות טובות.
תמיד יש פתרון
בעיות ההליכה וההפרעות השונות, לא אמורות לתקוע אתכם במקום, גם לא בגיל מבוגר. שלבו בין הפתרונות, ותוכלו לקבל טיפול מעולה, ולהיפטר מההפרעה ולצמצם את טווח ההשפעה שלה.