בכל גיל ובכל שלב בחיים, חשוב מאד לשמור על תזונה מאוזנת, טובה ובריאה. אולם, כאשר מדובר על קבוצת הגיל השלישי - החשיבות אף עולה פי כמה.
בכל גיל ובכל שלב בחיים, חשוב מאד לשמור על תזונה מאוזנת, טובה ובריאה. אולם, כאשר מדובר על קבוצת הגיל השלישי - החשיבות אף עולה פי כמה. יש לזכור שבגיל מתקדם, המצב הביולוגי שלנו משתנה - הגוף נוטה יותר לעלות במשקל, נהיה רגיש יותר, ויש גם אטיות מסוימת בתהליך הפירוק בתוך הקיבה בגוף. לכן, חשוב מאד לשמור על תזונה בריאה בגיל מתקדם, שכן תזונה טובה תוכל ללוות אתכם עוד שנים רבות. כדאי לזכור שברגע ששומרים על תזונה טובה - מרגישים לפתע הרבה יותר חיוניים ובריאים, ובמקום להתעסק במחלות שונות - אפשר לנצל את הזמן הפנוי שלכם וליהנות מכל רגע.
כללים לתזונה נכונה ובריאה בגיל מתקדם
- לא להגזים - קודם כל, כלל בסיסי יחסית לתזונה נכונה בגיל מתקדם, היא לא להגזים בכמויות. מזון, כמו כל דבר בחיים הוא עניין של איכות ולא של כמות. לא צריך להעמיס על הצלחת, ולא צריך לצאת מארוחה כשאתם חשים "מפוצצים" בבטן - כי זו דווקא תחושה לא טובה, ומסמנת שהעמסתם על הקיבה שלכם יותר משהיא מסוגלת להכיל. כדאי לאכול עד שחשים שובע קל. אפשר לשלב גם ארוחות קטנות לאורך היום - אבל לא עם חטיפים, אלא עם מוצרי בריאות.
- ירקות ופירות - אלו מרכיבים חיוניים בכל תפריט של תזונה בריאה, אבל בגיל מתקדם על אחת כמה וכמה. הירקות הם מעולים כי הם מכילים המון מינרלים וויטמינים חיוניים, והם אינם משמינים, ולכן אפשר להרבות בהם. יש עדיפות ברורה לצריכה של ירקות טריים (מותר לבשל אותם ולחמם, אך רצוי לא לרכוש ירקות קפואים שהערך התזונתי שלהם נמוך יותר). פירות, כמו ירקות גם הם כוללים ויטמינים ומינרלים חיוניים, אך באלו גם יש לא מעט סוכר. לכן הם בהחלט צריכים להיות מרכיב בתפריט היומי - אך לא להפריז בכמויות שלהם.
- דל שומן - גיל מתקדם, תזונה בריאה מבוססת בעיקר על העיקרון של מזון דל בשומן - משום שכאמור הנטייה להשמנה הולכת ועולה ככל שמתבגרים. העדיפו תמיד מוצרים מחלב רזה, וגם העדיפו בשר רזה כמו עוף או פילה, על פני בקר ובשר אדום. העדיפו מוצרים מחיטה מלאה ומקמח מלא - הם גם משביעים יותר, וגם בריאים יותר.
- שמנים וביצים - חיוניים לגוף, ולא צריך להימנע מהם - אלא רק לבחור בכמות ובסוג המתאימים. כדאי להשתמש בשמן זית או שמן קנולה שמספקים ויטמינים טובים לגוף, ורצוי לשלבם עם סלט טרי. באשר לביצים - כמות שנעה בין שניים לשבע ביצים בשבוע, תלוי במצבכם הבריאותי.
איכות חיים טובה יותר
זכרו כי תזונה איכותית, בריאה ומאוזנת, נועדה בראש ובראשונה עבורכם. גם אם אלו טעמים שלא התרגלתם אליהם עד היום - תמיד אפשר לפתוח בתפריט חדש. אפשר גם להירשם למסגרות חברתיות לשמירת משקל, שכן תמיכה שכזו עוזרת דווקא בגיל מבוגר יותר, ומסייעת מאד להגיע להישגים הנדרשים.