מבוגרים וקשישים בגיל הזהב חשופים להרבה סכנות גם בסביבת הבית המוכר והאהוב. הדרך למנוע את הסכנות היא להנגיש את הבית במספר אמצעים:
א. חדרי אמבטיה ושירותים – בחדרים רטובים הדגש הוא על שימוש באביזרי תמיכה שמסייעים לבני גיל הזהב. אביזרים מן הסוג זה כוללים מתקני אחיזה צמודים לקיר המקלחת והשירותים, העמדת מושב ייעודי ויציב בתוך תא המקלחת, הנגשת ברז המים לגובה הכסא, התקנת לחצן מצוקה עמיד במים ועוד. אפשר לבצע שינויים קטנים בחלל האמבטיה והשירותים ולשפר את איכות החיים של קשישים ובני גיל הזהב בצורה משמעותית.
ב. מטבח – בחדרי שינה נשקפות סכנות הקשורות לשימוש לא נכון בסכו"ם, לנפילת כלים ולעיצוב שאינו עולה בקנה אחד עם היכולות הפיזיות של הקשיש. יש לדאוג למרווח במטבח ולפנות כלים ישנים או מיותרים. כדאי להנגיש את הכיריים והכיור, להחליף כלי זכוכית בכלים חד פעמיים ולהציב כסאות חזקים או כסאות עמידה המאפשרים עבודה תוך כדי הישענות
ג. חדר שינה – אין להקל ראש בהנגשת חדרי השינה של בתי קשישים ובני גיל הזהב. רצוי להתחיל עם
רכישת מזרונים אורטופדיים והחלפת המזרון הישן. מזרונים אורטופדיים מעניקים תמיכה לבני גיל הזהב ומונעים נזקים מצטברות לעמוד השדרה והצוואר. המזרונים משמשים קשישים גם במהלך צפייה בטלוויזיה, קריאה ועיון. מזרונים אורטופדיים מותאמים לצרכי הקשישים והם יכולים לתרום בהנגשת חדר השינה.
טיפים להתאמת הבית לגיל הזהב
בגיל הזהב חשוב להשקיע בהתאמת הבית לצרכי הקשישים והמבוגרים. חשוב להתקין מעקה משני הצדדים של המדרגות בכניסה או בתוך הבית, לאפשר עליה וירידה בטוחים ולהציב חומר מונע החלקה בסוף כל מדרגה. כדאי להימנע מהצבת פריטים בהירים המקשים על קשישים עם הפרעות ראייה, אך חשוב בכל מקרה להקפיד על כך שהחדרים יהיו מאווררים ומוארים. אפשר להתקין לחצני מצוקה לצד מערכות לאיתור אש ועשן ולהחליף את הטלפון למכשיר עם לחצנים גדולים.
לסיכום, הנגשת הבית היא משימה חשובה לבני גיל הזהב. אפשר לבצע אותה בדרכים שונות ורצוי להתמקד בחדרי האמבטיה והשירותים, במטבח וכמובן במזרונים האורטופדיים של חדרי השינה.