אין זה סוד שהתזונה בגיל הזהב נחשבת למורכבת בכל קנה מידה. לאדם המבוגר קשה לצרוך מזון בצורה ראויה ומאוזנת, וזאת עקב שורה ארוכה של סיבות:
בעיות שיניים או חניכיים, הפחתת חוש הטעם והריח אצלו, בעיות במערכת העיכול (דוגמת עצירות), בעיות בשלד (אוסטיאופוריס, למשל) ועוד. בתנאים האלה, התפריט התזונתי של בני גיל הזהב חייב להיות מוקפד, מה שימנע נזקים תזונתיים חמורים. לפניכם מספר דגשים חשובים.
חשיבותו של גיוון
רבים מבני גיל הזהב סובלים מחוסרים תזונתיים קריטיים, המחלישים את המערכת החיסונית ועלולים להביא להתפתחות של לא מעט בעיות ומצבים רפואיים מורכבים. כדי להפחית את הסבירות לאותם חוסרים, צריך שהמזון הנצרך על ידם יהיה מגוון – דבר שגם יהפוך אותו ל"מעניין" יותר, ולכן גם אכיל יותר, עבור אותם אנשים.
ארוחות מסודרות ושתייה מרובה
בגיל הזהב הדגש על ארוחות מסודרות חייב להיות מרכזי. על האנשים הנמנים על אוכלוסיה זו לאכול שלוש ארוחות מלאות ביום, כאשר ביניהן ארוחות ביניים: פירות, יוגורט, לפתן, פרוסת לחם ועוד. תפריט שכזה יאפשר לאדם המבוגר לשמור על מרץ לכל אורך היום ולקבל עבור הגוף שלו את כל מה שהוא זקוק לו.
על האדם הנמנה על גיל הזהב לשתות, רצוי מים, בכמות משביעת רצון: הן כדי לשמור על מרץ, הן כדי להפחית את הסיכוי להתייבשות והן על מנת להפחית את הסבירות לעצירות. מבחינה טכנית, מדובר כאן על לפחות עשר כוסות מים מדי יום, אפילו כאשר אינו מרגיש תחושת צמא.
בגדר המלצה מועילה: תזונה מזינה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים
ישנם מספר מזונות אשר מומלצים במיוחד עבור בני גיל הזהב. מזונות אשר כוללים בתוכם כמות ראויה של ויטמינים, מינרלים או סיבים תזונתיים יכולים וצריכים לקבל עדיפות. בין המאכלים האלה בולטים מרק ירקות, סלט פרי (כולל קליפתם של פירות וירקות), לחם חי, תוספות סובין, ברנפלקס ועוד. מוצרי חלב רזים, ביניהן חלב דל שומן, יוגורט או גבינות אשר כוללות פחות מ-3% שומן נחשבים למומלצים אף הם. גם בשר, עוף ודגים חשובים מאד, אפילו כאשר הם מגיעים בצורה הקפואה שלהם.
מנגד, מומלץ להקטין את צריכת הפחמימות הפשוטות, דוגמת סוכר לבן, כמו גם מזונות אשר כוללים בתוכם כמות גבוהה יחסית של שומן רווי.
המקרה של שמרים טריים
לבסוף, לא ניתן שלא להתייחס לאחד המזונות המועילים והבריאים ביותר עבור בני גיל הזהב: שמרים טבעיים (שימו לב: טריים, ולא יבשים). באמצעות השמרים ניתן להכין שורה ארוכה של מאפים ומאכלים איכותיים, כולל יצירת שילובים המאפשרים למזון להיות עשיר ומגוון הרבה יותר. כאשר המדובר הוא על שמרים טריים, נמנעת הכנסה של רכיבים לא ראויים לתוכם: למשל, מונעי ההתגבשות או משפרי האפייה המאפיינים את השמרים היבשים.
החדשות הטובות הן שניתן לחשוב על לא מעט דרכים לשילובם של השמרים בתפריט התזונה היומי: לא מעט
מתכונים לחגים ובמיוחד לראש השנה, לראיה, כוללים בתוכם נציגות ראויה של השמרים הטבעיים