אנשים רבים מגיעים לגיל הפרישה לפנסיה עם תחושה שעדיין יש להם מה לתת, עדיין יש להם אנרגיה לעבוד או עדיין לא הגשימו חלום שקשור לחיים המקצועיים שלהם. הבחירה המקצועית שעשינו בגיל עשרים, היא בהכרח הבחירה שהכי מתאימה לנו לכל החיים ולפעמים אנחנו מתקרבים לגמלאות עם תחושת החמצה.
למי זה מתאים?
רבים מאיתנו פורשים לפנסיה ומרגישים שמחים ליהנות מהזמן הפנוי, מלבלות אותו עם הנכדים או עם חברים, לצאת לטיולים, להירשם לחוגים או לעסוק בפעילות התנדבותית בתחום שקרוב ללבנו. אם אתם מרגישים שעדיין לא מיציתם את עצמכם בחיים המקצועיים שלכם ואתם מחפשים מקור הכנסה - תוכלו לשקול לפתוח עסק עצמאי.
לא לכולם זה מתאים להיות יזם עסקי. הכניסה לעולם העסקים התחרותי של ימינו דורשת תכונות אופי וכישורים מסוימים, כגון יכולת לקחת סיכונים ולהתמודד עם חוסר וודאות, יוזמה ויצירתיות, יכולת ניהול ותקשורת בין אישית טובה, משמעת עצמית גבוהה, יכולת התמודדות עם מצבי לחץ ועוד. אם מה שאתם מחפשים זה יציבות ובטחון כלכלי, עדיף לכם לחפש פתרון תעסוקתי כשכירים. גם המצב הכלכלי שלכם הוא פרמטר – חלק גדול מהעסקים הקטנים והבינוניים נסגרים תוך כמה שנים לאחר פתיחתם, ודרושה יכולת כלכלית לא רק להשקיע בפתיחת העסק אלא גם לספוג הפסדים ואף פשיטת רגל. בהקשר זה אפשר להזכיר שדרושה גם יכולת רגשית להתמודד עם חוסר הצלחה ויכולת לצאת ממצבי משבר ולהמשיך הלאה.
פתיחת עסק בגיל השלישי יכולה להיות יחד עם שותף צעיר יותר, למשל אחד הילדים שלכם אשר ימשיך אחריכם את העסק.
איך עושים את זה?
היתרון בפתיחת עסק בגיל מבוגר הוא שאתם מביאים אתכם ניסיון חיים עשיר, ידע שצברתם במשך השנים וגם קשרים אישיים שיכולים לשרת אתכם בעולם העסקי.
הכל מתחיל ברעיון
כל עסק מצליח מתחיל מרעיון עסקי מבריק. זה יכול להיות חלום שמזמן רציתם להגשים או רעיון חדש שנחת עליכם ברגע של השראה. אך לפני שאתם "קופצים למים" עם רעיון שנשמע לכאורה מצוין, כדאי תחילה לבדוק את מצב השוק בארץ באותו תחום, וספציפית באזור המגורים שלכם. יש תחומים בהם השוק כבר רווי בעסקים, וזה לא מעניק הרבה סיכויים לעסק חדש להצליח.
השלבים בפתיחת עסק
פתיחת עסק היא משימה מורכבת, שכוללת מספר שלבים: אפיון העסק (לאיזה תחום העסק משתייך, מיהו קהל היעד, בחירת שם לעסק או למוצר, כיצד העסק יפעל- מהבית או ממקום מושכר ועוד), הכנת תכנית עסקית, רישום העסק ברשויות השונות (מס הכנסה ומע"מ), פתיחת חשבון בנק עסקי, גיוס עובדים, גיוס הלוואות עסקיות, בחירת מיקום והשכרת מקום ועוד. בהמשך תתמודדו עם סוגיות נוספות, כגון שיווק וגיוס לקוחות.
אל תתמודדו עם זה לבד
אם זה נשמע קשה אז זה באמת כך, אך החדשות הטובות הן שאתם לא צריכים להתמודד עם הכל לבד. לשם כך אנו ממליצים על
ייעוץ עסקי, כבר בשלבים הראשונים או לפני פתיחת העסק. ייעוץ עסקי יכול לסייע לכם במגוון תחומים: בניית תכנית עסקית שמתאימה לכם, ניהול נכון של תזרים מזומנים, גיוס אשראי בנקאי ועוד. הייעוץ ניתן ע"י חברה חיצונית אשר מתמחה בייעוץ וליווי עסקי לעסקים קטנים ובינוניים.
למעשה, אף אחד לא יכול להבטיח לכם שהעסק שהקמתם באמת יצליח. בכל מקרה, תנסו גם ליהנות מהדרך ולצמוח מההתמודדות עם האתגרים השונים. כך בטוח תרוויחו!