מתיחת פנים היא הליך קוסמטי נפוץ בקרב נשים וגברים בגיל השלישי. השאלה האם כדאי לבצע ניתוח כזה תלויה במספר שיקולים סובייקטיביים:
א. היסטוריה רפואית - בכל מקרה חשוב להתייעץ עם רופא משפחה לפני שמחליטים על ניתוח מסוים בגיל השלישי. פגישה עם הרופא מספקת מידע על ההיסטוריה הרפואית, על סיבוכים פוטנציאליים ועל הנחיות ספציפיות. ההיסטוריה הרפואית צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות כאשר מתלבטים האם לבצע ניתוח קוסמטי.
ב. ההיבט הפסיכולוגי - אחת המטרות העיקריות של מתיחת פנים בגיל השלישי היא לשפר את הדימוי ותחושת הביטחון העצמי. זהו היבט פסיכולוגי חשוב בצורה יוצאת דופן, אך כל אחד מתייחס אליו בצורה שונה. הסוד הוא להביא בחשבון את ההיבט הפסיכולוגי עוד לפני שמתאמים ניתוח קוסמטי במכונים השונים.
ג. תיאום ציפיות - הקושי הוא בדרך כלל לתאם ציפיות בין המנתח לבין המנותח. בגיל השלישי יש לקושי הזה משמעות מיוחדת, כי מבוגרים לא תמיד לוקחים בחשבון את הסיבוכים האפשריים. חשוב לבצע בחינה מדוקדקת של כל מקרה לגופו, להתאים טיפול קוסמטי תוך התייחסות לבעיות רפואיות ולבצע כמה שיותר הדמיות. כך מונעים מצב של אכזבת המטופל או הטמעת תקוות שווא.
כיצד מבצעים מתיחת פנים בגיל השלישי?
במהלך מתיחת פנים מסירים את עודפי העור בצוואר ומהדקים את השרירים מחדש. כך יוצרים צוואר מתוח, קו לסת מהודק ועצמות לחיים בולטות. יש לציין כי במהלך הניתוח גם מבצעים חתכים באיזור השיער בלבד, על מנת שלא יישארו צלקות לאחר ההחלמה. מטרת הניתוח היא לטפל באיזור העיניים ובמידת הצורך לבצע כריתה של עודפי עור ושומן בעפעפיים העליונים או התחתונים.
יש לציין כי אופי הניתוח עצמו לא משתנה בין מבוגרים וצעירים. ההחלמה מהניתוח קלה מכפי שנהוג לחשוב, אך גם היא דורשת התאמה של הליך רפואי ייעודי. אפשר להשיג תוצאה מרבית בניתוח הפנים גם בגיל השלישי ולא לגרום למתח רב מדי של רקמת הפנים. הניתוח יעיל לפרק זמן של 8-10 שנים והוא מבוצע באחוזי הצלחה גבוהים ומרשימים מאוד.