ורידים בולטים ברגליים עלולים להופיע אצל גברים ונשים. ניתן לזהות אותם על ידי גוון כחלחל-סגלגל ולרוב מדובר על שילוב בין בעיה רפואית ואסתטית. על מנת להתמודד עם ורידים בולטים ברגליים ניתן לבצע מספר פעולות:
א. הימנעות מעמידה או ישיבה ממושכת - אחת הסיבות העיקריות להופעת ורידים בולטים ברגליים היא עמידה או ישיבה ממושכת. כדאי להניע את הרגליים ממקום למקום כדי למנוע את הלחץ הנובע מהצטברות כלי הדם, וכמובן לבצע פעילות ספורטיבית מתונה. בגיל הזהב גם אפשר להתייעץ עם רופא משפחה על מנת לבדוק את תפקוד הורידים ולמנוע נזקים בלתי הפיכים למערכת הדם.
ב. עריכת מקלחות קרות ופושרות - הטעות הנפוצה היא לבצע אמבטיות חמות או להיכנס לסאונה לזמן ממושך על מנת לנסות להעלים את הורידים. למעשה, ההמלצה המקובלת היא לעשות בדיוק את ההיפך. יש לערוך מקלחות קרות או פושרות כדי לכווץ את הורידים ולמנוע את המראה הבולט.
ג. גרביים אלסטיות או חבישה אלסטית - יש שורה ארוכה של אביזרים אורטופדיים שיכולים סייע להתמודד עם ורידים בולטים ברגליים. בין היתר כדאי להתייחס ליתרונות של גרביים אלסטיות או חבישה אלסטית. הגרביים ימנעו בשלב הראשון את החרפת התופעה, בעוד החבישה יכולה להקל על כאבים מצטברים.
ד. הקפדה על משקל גוף תקין - משקל עודף מפעיל לחץ מיותר על הורידים והוא גורם להם לבלוט באיזור הרגליים. כדאי להקפיד על משקל גוף תקין בכל גיל ובעיקר בגיל הזהב. בכל מקרה, יש להימנע ממצבי עצירות ולצרוך תפריט תזונתי מאוזן.
איך מטפלים באי ספיקה ורידית?
לא תמיד ורידים בולטים ברגליים מעידים על הצורך בטיפול רפואי. יחד עם זאת, אי ספיקה של ורידים בולטים בהחלט מחייבת טיפול מאסיבי. אי ספיקה של ורידים נגרמת בגלל שסתומים לא תקינים והדרך הטיפולית היא הוצאת הורידים החולניים, או סגירתם באופן תמידי.
כיום כבר לא נהוג לבצע את הוצאת הורידים ברגליים על ידי ניתוח. האפשרויות הקיימות כוללות הרדמה מקומית וטשטוש קל ובין היתר ניתן לשקול ניתוח קיטור.