עם התפתחות הטכנלוגיה חלה התפתחות משמעותית במערכות האינטרקום, חלק מהמערכות מגיעות עם מצלמה או חיבור לסלולאר, חלקם מכילים אלמנטים של תאורה המקלים על בני הגיל השלישי. לפרטים נוספים, היכנסו לקרוא.
תחום האינטרקום התפתח בצורה משמעותית בשנים האחרונות, כאשר כמעט מדי שנה אנחנו נחשפים לדגמים חדשים ומשוכללים הכובשים את השוק בסערה. אם בעבר השמענו קריאות התפעלות כאשר הדגמים המוקדמים הגיעו לארץ ואפשרו לנו לשמוע את קולו של העומד בדלת הבניין ולהחליט האם לאשר את הכניסה שלו או לא, הרי שהיום מדובר על עולם שונה לגמרי.
היום ניתן לרכוש במחיר שווה לכל נפש מערכות אינטרקום עם ציוד צילום מיוחד המאפשר לזהות את העומדים בדלת גם בתנאי תאורה מאתגרים בלשון המעטה. הודות להתקדמויות האחרונות, ניתן כיום לבצע התאמה אישית של מערכת האינטרקום לכל אחד ואחד מהדיירים במבנה בנפרד. במאמר שלפניכם נתמקד באופן שבו יש להתאים מערכות אינטרקום לבני הגיל השלישי באופן ספציפי.
גודל הכפתורים
בדומה לטלפונים המתאימים לבני גיל הזהב ולאפליקציות המתאימות את הטלפון החכם לקשישים, גם מערכות אינטרקום המותאמות באופן ספציפי לבני הגיל השלישי הן מערכות פשוטות מאוד לתפעול, המצוידות בכפתורים או לחצנים גדולים יחסית. באופן כללי מדובר במערכות המצוידות במעט מאוד כפתורים, כאשר כל כפתור תופס חלק נכבד במערכת ההפעלה הידנית. באופן כזה ממזערים את האפשרות ללחיצה על כפתור לא נכון או לבלבול. למעשה, די בשני כפתורים על מנת לתפעל את המערכת הבסיסית: האחד כדי לפתוח את המנעול והשני כדי שניתן יהיה לשוחח עם האדם המעוניין להיכנס.
אינטרקום עם מצלמה
מערכות אינטרקום עם מצלמה הן לא בדיוק עניין חדש, אבל כשמדובר במערכות המותאמות לקשישים, חשוב להקפיד במיוחד על שלושה דברים:
1. איכות המצלמה – מאחר שאיכות הראייה בגיל השלישי כבר מזמן לא בשיאה, מומלץ שלא לוותר ולבחור במצלמה איכותית מאוד, המספקת תמונה חדה ובהירה.
2. גודל המסך – גם בנושא הזה מומלץ שלא לחסוך ולבחור במסך גדול מספיק.
3. מיקום המסך – עם השנים כל אחד מאתנו יאבד כמה וכמה סנטימטרים. לכן חשוב למקם את המסך בגובה המתאים. ישנם קשישים רבים שלא טורחים להתלונן על התקנה של מסך אינטרקום במיקום גבוה מדי, שהותירה אותם חסרי כל יכולת לעשות שימוש במסך הלכה למעשה, קחו זאת לתשומת לבכם.
אינטרקום נייד
ישנם דגמים מתקדמים במיוחד של
מערכות אינטרקום שניתן לנייד. הכוונה היא לכך שמערכת השליטה והבקרה לא חייבת להיות מותקנת בסמוך לדלת הכניסה לדירה. מערכות אלו מאפשרות לקשיש למקם את יחידת השליטה והבקרה ליד המיטה למשל, ליד הכורסה בסלון או אפילו למקם מספר יחידות בקרה בכמה אזורים בבית וכך לשוחח עם המבקרים מבלי לקום. מדובר בפתרון מצוין גם עבור קשישים כבדי שמיעה.
בנוסף, יש לציין בהקשר זה כי ישנן מערכות מיוחדות עבור קשישים המצוידות ברמקול עוצמתי במיוחד, המסייע למזער את הסיכוי לכך שהדיירים לא ישמעו את הצלצול. המערכות המודרניות לרוב מצוידות גם בנורות מהבהבות, המתאימות לקשישים הסובלים מחירשות. את הנורות אפשר גם להתקין מקומות שונים בבית, כדי למנוע פספוס של קריאה.