פרקינסון היא מחלה שמאפיינת את הגיל השלישי ואחד הפתרונות המומלצים הוא גידול קנאביס או קבלת מרשם למריחואנה רפואית שלו יש יתרונות רבים בהתמודדות עם המחלה.
כיצד ניתן להשתמש במריחואנה רפואית בקרב חולי פרקינסון?
מחלת פרקינסון מתאפיינת בהפרעות מוטוריות שמתרחשות עקב חוסר במוליך עצבי מסוג דופמין. הרקע של המחלה הוא בדרך כלל התנוונות של קבוצת תאי החומר השחור במוח, והיא מאפיינת את בני הגיל השלישי. עם זאת, כיום יש דרכים להתמודד עם המחלה ולעכב את קצב ההתקדמות שלה.
היתרונות מתן מריחואנה או גידול קנאביס בקרב חולי פרקינסון בגיל השלישי:
א. מיעוט תופעות לוואי – מריחואנה רפואית מומלצת עבור חולי פרקינסון כי היא מלווה במינימום תופעות לוואי. בניגוד לתרופות אחרות שמחייבות שינוי מוחלט בהרגלי החיים והשגרה, עישון או צריכת מריחואנה בצורה מבוקרת מוכיחים את עצמם גם בקרב בני גיל הזהב.
ב. תקשורת וביטוי – מחלת פרקינסון עלולה לבוא לידי ביטוי בחשש להתבטא מול אחרים ובקושי ביצירת קשרים חברתיים. לעומת זאת, מחקרים מראים שלאחר שימוש בקנאביס עולה יכולתם של בני גיל הזהב לדבר באופן ברור. הם יכולים להשתמש במריחואנה על מנת ליצור קשרים עם אנשים חדשים ולשפר את תחושת הביטחון.
ג. התמודדות עם כאב –
גידול קנאביס מומלץ עבור חולי פרקינסון בגלל שהוא מקל על התמודדות עם כאב. השימוש במריחואנה גורם לשחרור של השרירים, הפרשה של הורמונים ובסופו של דבר הפחתת כאב מצטבר. יש לו השפעות חיוביות על חולי דמנציה והוא מתאים גם למי שנאלץ להתמודד עם הסימפטומים הראשוניים של מחלת הפרקינסון.
רישיון לגידול קנאביס רפואי
חולי פרקינסון וחולים אחרים לא יכולים לגדל בעצמם מריחואנה, אך ניתן לפנות לעסקים שעושים זאת ברישיון של משרד הבריאות. רפורמת הקנאביס הרפואי קובעת תנאים ספציפיים להקמת עסקים בתחום הזה והיא מסייעת גם לחולים שנאלצים להתמודד עם תופעות לוואי של מחלות ותרופות. מעבר לכך, רופאים נוירולוגים שמטפלים בחולי פרקינסון יכולים להעניק להם רישיון לרכישה וצריכה של קנאביס רפואי על פי הצורך.
שלבי מחלת הפרקינסון
חשוב לציין שמחלת פרקינסון מתקדמת בחמישה שלבים. אחד השלבים הראשונים הוא שינוי עדין במבנה הקול, אך תסמינים בולטים של המחלה נוטים להופיע רק כאשר היא במצב מתקדם. התסמינים המוכרים והנפוצים הם דיכאון ופגיעה בתפקוד המיני, נוקשות שרירים, רעד, תנועות איטיות ובחלק מהמקרים גם קשיים בשיווי משקל ויציבה.
אבחון מחלת הפרקינסון
האבחון של פרקינסון מתבצע כאשר מעל 60% מתאי העצב באזור המוח שאחראי על פעילות מוטורית כבר הרוסים. יכולות השיקום נחשבות נמוכות ביחס לטיפולים אחרים בבני גיל הזהב והטיפול כולל תרופות לאיזון רמת הדופמין במוח, פיזיותרפיה או טיפולים בגירוי חשמלי. לעומת כל אלו, קנאביס רפואי הוא בהחלט פתרון ראוי ואף מומלץ על ידי אנשי מקצוע.