תרומת ביצית הינה פעולה בה ביצית נלקחת מאישה בריאה ופורייה,
עוברת הקפאת ביציות, ולאחר מכן נעשה בה שימוש לשם ביצוע הפריה חוץ גופית. העוברים אשר מופקים בתהליך זה יכולים להישתל אצל אישה עקרה או אצל אם פונדקאית, והתהליך מסייע לאנשים רבים אשר אינם יכולים להביא ילדים בכוחות עצמם להצליח להביא ילד לעולם.
אז ממה מושפעת היכולת לתרום ביצית?
- עמידה בתנאי סף: בכדי לתרום ביציות, יש לעמוד בכמה תנאים מחייבים אשר בלעדיהם לא ניתן להמשיך בתהליך. ראשית, על האישה להיות בין הגילאים 21-35, היות ובגילאים אלו ניתן לצפות לשאיבת ביציות בריאות. שנית, על האישה לבצע את התהליך כמובן בהסכמה ולבסוף, על האישה להיות לא נשואה או לקבל אישור חריג לביצוע התרומה וכל אסור לה להיות בעלת קרבה משפחתית לאם או לאב המיועדים.
- עמידה בתנאים בריאותיים: במידה ואישה עומדת בתנאי הסף לביצוע התרומה, היא תצטרך לעבור בדיקות לשם ווידוא מצבה הבריאותי. בדיקות אלו נועדו בכדי לוודא כי שאיבת הביציות לא תסכן את בריאותה, והן כוללות בדיקות רפואיות ובדיקות פסיכולוגיות. כמו כן יתבצע בדיקות לקביעת מצב הביציות וטיבן לשאיבה, כאשר כל תורמת תוכל לעבור עד שלושה מחזורים של שאיבת ביציות, כאשר בין כל מחזור יש לחכות 180 ימים לפחות.
- אי קיום תנאים מגבילים: ישנם כמה תנאים מגבילים אשר יכולים לעצור את תהליך תרומת הביציות בכל שלב- שינויים במצבה הרפואי של התורמת, חזרה מהסכמה של תרומה עד לשלב הפריית הביציות, שינויים במצבה הפסיכולוגי של התורמת ועוד. כלל המצבים הללו יפסיקו את התהליך באופן מידי בכדי שלא לגרום נזק לאישה התורמת.
לפי תנאים אלו ניתן לראות כי תרומת ביציות אינה אפשרית בגיל הזהב
נשים בגיל הזהב אינן עומדות כבר בתנאי הסף של תרומת ביציות, ולכן לא יוכלו להשתתף בתהליך זה, היות והוא עלול לסכן את בריאותן וכמובן לא להפיק ביציות בריאות, בייחוד היות ובגיל הזהב לרוב לא נוכל למצוא ביציות פוריות.