ירידה בשמיעה הינה מנת חלקם של מבוגרים רבים, אשר בעיה זו משפיעה רבות על איכות חייהם ויכולה לגרום לירידה משמעותית בה. למרבה השמחה, מצב זה ניתן לפתרון במקרים רבים ולפחות לשיפור, וחשוב להתייעץ עם רופא מומחה בתחום בכדי לבדוק אפשרות לתיקון המצב הקיים אצל כל אחד.
אז כיצד ניתן לפתור ירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
- גילוי הבעיה: ירידה בשמיעה אצל מבוגרים יכולה לנבוע ממגוון סיבות רחב למדי- נקב בעור התוף, רפיון של עור התוף, שחיקת עצמות האוזן, דלקת באוזן התיכונה, הצטברות נוזלים או שעווה ועוד. בטרם אנו מתחילים לטפל בירידה בשמיעה, חשוב לברר מה היא הבעיה הגורמת לה, כאשר לכל בעיה דרכי פתרון שונות. בכדי למצוא את מקור הביעה יש לפנות לרופא אף אוזן גרון מומחה, אשר לעיתים קרובות יבקש מאתנו לעבור בדיקות שונות כגון בדיקת שמיעה או צילומים שונים.
- תיקון הבעיה: לאחר גילוי מקור הבעיה, הדרך עד לפתרונה מתקצרת בצורה משמעותית. הרפואה המודרנית מציעה מגוון רחב ביותר של אפשרויות פתרון לבעיות שמיעה, וכיום זה קל ביותר להתאים פתרון לבעיה. אמצעים כגון שתל שבלול, מתיחה של עור התוף ותיקון עצמות האוזן הינם רק חלק מהפתרונות המוצעים כיום להתמודדות עם ירידה באיכות השמיעה, והם מספקים שיפור משמעותי במצב ולעיתים קרובות אף מתקנים אותו לחלוטין.
- מעקב: בעיות בשמיעה קשורות בצורה משמעותית למצב האוזן, אשר משתנה עם השנים באופן ניכר, ולכן גם אם תיקנו את בעיית השמיעה הנוכחית אנו עלולים לסבול ממנה שנית או מבעיות נוספות. מסיבה זו, חשוב ביותר לבצע מעקב אחר מצב השמיעה והאוזן, וכן מעקב אחר האמצעים בהם השתמשנו כגון מכשירי שמיעה.
כיום אין צורך לסבול משמיעה ירודה, וניתן לטפל בקלות וביעילות בירידה בשמיעה
מבוגרים רבים יכולים להיעזר ברפואה המודרנית בכדי לפתור את בעיות השמיעה מהן הם סובלים, וכבר אין צורך להשלים עם המצב הקיים ולהתמודד עם ירידה זו באיכות החיים, ולכן חשוב לבדוק את מקור הבעיה ולפעול לשם תיקונה.