מזרון המיטה משפיע רבות על איכות השינה, אשר משפיעה היא על רמת הערנות, מערכת החיסון, התמודדות עם מצבי לחץ ועוד. בחירת מזרון נוח ואיכותי חשובה בכל גיל, אולם בגיל השלישי, בו ישנן בעיות רבות נוספות אשר יכולות להיות מטופלות בעזרת מזרון איכותי, הדבר חשוב אף יותר.
אז כיצד יש לבחור מזרון בגיל השלישי?
- גודל המזרון: את גודל המזרון חשוב להתאים לאדם הישן עליו בכל גיל. התאמה זו צריכה להיות משתי בחינות- רוחב ואורך המזרון. את רוחב המזרון יש להתאים הן לרוחבו של האדם והן לנטייתו לזוז במהלך הלילה, כאשר ככל שמדובר באדם אשר נוטה לזוז יותר, כך יש לרכוש מזרון רחב יותר בכדי להבטיח תמיכה בכל הגוף לאורך כל הלילה. את אורך המזרון יש להתאים לגובהו של האדם בצורה אשר תבטיח שיוכל לישון עליו ברגליים ישרות לגמרי מבלי שהן יצאו מגבולות המזרון.
- גובה המזרון: גובה המזרון משפיע רבות על אנשים בגיל השלישי, היות והוא משפיע על היכולת שלהם לעלות על המזרון ולרדת ממנו באופן עצמאי ובצורה נוחה וקלה. באופן כללי, ככל שהמיטה גבוהה יותר, כך מומלץ לרכוש מזרון נמוך יותר, כאשר ההמלצה הכללית הינה לרכוש מזרון גבוה ומיטה נמוכה בכדי שלא להתפשר על התמיכה בגב רק בכדי להרוויח את האפשרות לעלות ולרדת מהמזרון בקלות.
- קשיחות המזרון: קשיחות המזרון המתאימה עבור רוב האנשים הינה קשיחות בדרגה אחת גבוהה יותר מאשר הדרגה הנוחה בחנות. בגיל השלישי, בו הגוף זקוק למזרון עוטף יותר, מומלץ לרכוש מזרון רך יותר, ולכן ניתן לבחור במזרון אשר היה נוח בחנות ולעיתים אף במזרון רך יותר. מבחינה זו, ניתן להתייעץ עם אורתופד או מומחה שינה בכדי להתאים את קשיחות המזרון למצבו הבריאותי של כל אחד.
מזרון איכותי בגיל השלישי יכול לסייע בהתמודדות עם בעיות רבות
כאשר
בוחרים מזרון בצורה נכונה בגיל השלישי ניתן ליהנות מיתרונות בריאותיים רבים כגון הקלה על כאבים שונים, שיפור איכות השינה ומערכת החיסון ועוד.