שוק ההייטק, שהוא השוק המשמעותי והתחרותי ביותר של עולמנו כיום, הוא משחק של צעירים. מדובר בשוק שאותו צעירים מבינים הכי טוב ושהם גם אלה ששולטים בו במקרים רבים. עם זאת, גם מעל גיל 50 אפשר וכדאי להשתלב בשוק זה, ונבין בדיוק כיצד.
עולם ההייטק מאז ומעולם ממותג ומוכר כעולם של צעירים
כשאנחנו מדברים על התחומים התעסוקתיים השולטים והדומיננטיים ביותר בעולמנו כיום, אין ספק כי שוק ההייטק הוא ככל הנראה השוק המשמעותי ביותר שישנו. מדובר בעולם עצום של תוכן ושל תעסוקה, כשברחבי כל העולם אנשים מנסים לפתח את המוצר או התוכנה הגדולים הבאים, עם פוטנציאל כלכלי עצום ורווחים גדולים מאוד למי שבאמת מצליחים לעשות כך. בכל מקרה, הנקודה שלנו היא לא רק לפאר ולרומם את שוק ההייטק, אלא לדבר על תכונה אחרת שלו – העובדה שמדובר במשחק של צעירים. בתחום חדשני ומקורי כל כך, ברור מדוע לצעירים, לאורך השנים, הייתה דומיננטיות מרשימה יותר בו – וברור גם מדוע ישנה דעה קדומה על אנשים מעל גיל 50, גם אם יש להם הבנה רבה בעולם ההייטק. בכל מקרה, הנקודה שלנו היא דווקא אחרת – בהחלט ניתן להשתלב בשוק לאחר גיל 50, וכדאי להבין בדיוק כיצד. ראשית, יש להבין את האתגר.
לאחר גיל 50, עבודה חדשה יכולה להיות אתגר לא פשוט – אך לא בלתי אפשרי
כל מי שמחפש עבודה חדשה מעל גיל 50 יכול למצוא שמדובר בתהליך די בעייתי. לא קל ללמוד דברים חדשים בגילאים מבוגרים יותר, ועוד פחות פשוט לשכנע חברות לקבל אתכם לעבודה על פני מועמדים אחרים, שיכולים להיות השקעה טובה יותר לטווח ארוך והפנסיה שלהם לא מתקרבת כלל. עם זאת, לא מדובר פה באתגר בלתי אפשרי. הדרישות לעבודה בתחום ההייטק הן מוסר עבודה גבוה, יכולת השקעה והעמקה יצירתית וכמובן שגם אוריינטציה טכנית ומקצועיות גבוהה בתחומים הרלוונטיים – החל בפיתוח תוכנות וכלה ברובוטיקה ואוטומציה. בכל אלה, בהחלט רבים מכם יכולים להתאים או שאתם מתאימים כבר עכשיו.
לעובדים מעל גיל 50, גם בשוק ההייטק, יש יתרונות רבים
יותר ויותר חברות מבינות כיום את הפוטנציאל ואת היתרונות המשמעותיים של עובדים בטווח גילאים גבוה יותר. הסיבות לכך הן רבות, אבל בראש ובראשונה הניסיון הוא פרמטר משמעותי. אם עבדתם במפעל שעבר תהליכי
אוטומציה ואתם מרגישים פחות רלוונטיים בו – הדבר לא אומר שאין צורך בתפקידי מפקח או מנהל שיכולים להתאים לכם. גם בתחום ההייטק המצב דומה – ניהול זמן, ניהול משימות וניהול כוח אדם הן עדיין משימות שככל שמתבגרים מגיעים לרמת מקצועיות גבוהה בהן, וגם חברות הייטק רבות מבינות זאת.
לעתים, הכשרה בסיסית ביותר יכולה להוביל לתוצאות מרשימות ביותר
כמובן שקשה להיכנס לעולם ההייטק ללא דריסה קודמת בעולם זה כלל. עם זאת, ישנן הכשרות שיכולות לתת לכם את הידע הנחוץ לפחות לתעסוקה בסיסית בתחום, שיאפשר לכם להראות את הכישורים הבסיסיים לתעסוקה ולהשתלבות בחברות הייטק שונות בתפקידים ביצועיים או בתפקידי פיקוח שונים. החל מקורסים של אוטומציה או רובוטיקה, שהם גם מעניינים בנוסף לכך שהם הכשרתיים, וכלה בקורסים בסיסיים בעולם התוכנה במכללות – האפשרויות הן מידיות ואיכותיות למדי.
שוק ההייטק לא מהווה עבורכם דלת סגורה, אם יש לכם את הדרייב והיכולת
שוק ההייטק הוא ממש לא דלת סגורה כיום, גם עבור עובדים מעל גיל 50. אנשי מקצוע, פיתוח וניהול הם תמיד מצרך נחוץ – ואתם לא צריכים להרים ידיים לפני שאתם מנסים להשתלב בשוק הרווחי ביותר של המאה ה-21.