forums

אובדן בן זוג בגיל הזהב

אובדן בן זוג, בכל גיל, הוא קשה מאוד. בכל שלב בחיים אובדן של בן זוג יקר עלול להוות נקודת מפנה משמעותית בחייו של בן הזוג שנותר בחיים, ולא תמיד לטובה.
 
אובדן בן זוג בגיל הזהב
יחד עם זאת, בעוד שרוב האנשים שמאבדים בן זוג בגיל צעיר מצליחים להתגבר ולהמשיך הלאה, בגיל הזהב אובדן בן זוג יכול להוביל לדיכאון, להרגשה של התקרבות למוות גם עבור בן הזוג שנותר בחיים ולתחושה שלא נותרה סיבה לחיות.

 

למרות זאת, גם בגיל הזהב ניתן להתאושש מאובדן בן זוג, ולאחר שעוברים את כל אותם שלבי האבל המוכרים בכל גיל, ניתן להמשיך בחיים, להתאושש, לחזור לחייך ולהתמלא בתקווה. איך עושים זאת? קודם כל משלימים כראוי את כל שלבי האבל.

 

הכחשה וכעס

 

שלב ההכחשה הוא השלב הראשוני של האבל, השלב בו מסרבים לעכל את האובדן ולא באמת מצליחים להבין את המוות של בן הזוג. שלב זה נמשך מספר ימים או שבועות לאחר המוות, עד שהאדם באמת מעכל את העובדה שבן הזוג נפטר, ולא ישוב עוד. לאט לאט ההכחשה הופכת לכעס–כעס של בן הזוג האבל על הרופאים שטיפלו בבן זוגו, על החברים, על בני המשפחה, ובעיקרון – על כל העולם. בעזרת הכעס, האבל מצליח לשחרר את העצב שלו ולכן חשוב לתת לו לשחרר את הכעס ולא לעצור אותו. זהו, למעשה, השלב השני באבל.

 

התמקחות

 

שלב ההתמקחות הוא שלב השלישי, בו האבל עסוק במחשבות עם עצמו על מה שהוא היה יכול לעשות אחרת בכדי לשמור על בן הזוג בחיים.

 

דיכאון

 

שלב הדיכאון מגיע בדרך כלל מספר שבועות לאחר המוות, ולא מיד. בתקופה הקרובה למוות האדם מוקף בחברים ובבני משפחה ואינו יכול באמת להסתגר עם המחשבות של עצמו, אך ברגע שכולם חוזרים לחייהם, הוא נותר לבדו ואז מתחיל לעכל את הבדידות, במיוחד בגיל הזהב שבו אין לו עבודה או גורם אחר שיסיט את דעתו.

 

השלמה

 

שלב ההשלמה הוא השלב האחרון מבין כל שלבי האבל, ובו למעשה האבל משלים עם העובדה שבן זוגו נפטר ולא ישוב עוד. לרוב, שלב ההשלמה מגיע כשנה לאחר הפטירה של בן הזוג, ובשלב זה האבל מתחיל להתאושש, לבנות את עצמו בחזרה והמחשבות על בן הזוג שנפטר פוקדות אותו בתדירות נמוכה יותר ויותר. אצל בני גיל הזהב ייתכן כי השלב הזה יגיע מאוחר יותר, ולכן חשוב להציע להם מקורות עיסוק בכדי להשכיח את מחשבות הדיכאון מהם ולסייע להם להגיע לשלב ההשלמה כמה שיותר מהר.

 



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.