העבודה היא חיינו ולמרות שבמשך שנים רבות אנחנו חולמים על הרגע שבו נוכל לצאת לפנסיה, רבים מאיתנו בסופו של דבר לא רוצים לפרוש לגמלאות. אם אתם זקוקים למידע וסיוע בנושא הזכויות שלכם כדאי שתעיינו בטיפים שאספנו כאן עבורכם כי הם יוכלו לעזור לכם בהמשך.
דעו את הזכויות שלכם
זה ברור שאדם שמגיע לגיל הזהב וממשיך לעבוד אינו יכול לזכות לאותן הזכויות והחובות כפי שקורה עם אדם צעיר יותר. מטבע הדברים ולמרות הרצון הטוב, גיל הזהב מביא איתו גם לא מעט קשיים, בין אם זה ברמה הפיזית ובין אם זה בכל רמה אחרת. מצד שני, למרות שהחוק קובע שגברים יכולים לצאת לפנסיה מגיל 67 ונשים מגיל 62, עדיין רבים מאיתנו רוצים לעשות הכול כדי להמשיך לעבוד כמה שיותר. רוב האנשים לא לגמרי עושים זאת מסיבות כלכליות אלא דווקא מסיבות רגשיות, כי מה הם יעשו אחרי כל כך הרבה שנים שבהם העבודה הייתה מרכז חייהם? גיל הזהב מביא איתו לא מעט אתגרים וכדאי שתדעו לאיזה זכויות אתם יכולים לצפות במקום בו אתם מועסקים.
תכנון היציאה לפנסיה
במסגרת הנושא של זכויות עובדים מבוגרים יותר כמובן שיש כאן גם עניין חשוב נוסף שעליו צריך לדבר והוא שאלת הפנסיה. האם תוכלו להיות מועסקים עוד עשרות שנים? ממתי מגיע לכם לקבל את הפנסיה המגיעה לכם? האם כבר צברתם את כל השנים שצריך כדי ליהנות מהפנסיה המקסימאלית שתבטיח לכם עתיד כלכלי טוב יותר? כדי להבין מה הזכויות שלכם בנושא הפנסיה מומלץ ביותר לבדוק את הפרטים לעומק כי לכל עובד יש פנסיה אחרת הנגזרת, בין היתר, מהשאלה כמה הוא מרוויח והיכן הוא עובד.
האם אתם צריכים עו״ד שיסייע לכם?
לצערנו הרב
זכויות עובדים זה משהו שהרבה פעמים ניזוק במהלך השנים ובמיוחד אם מדובר על
זכויות עובדים של אנשים מבוגרים יותר. בדרך כלל אנשים מבוגרים צריכים ליהנות מזכויות כמו: עבודה במשך פחות שעות ביום, יותר ימי מחלה, יותר שחרורים ואישורים לצורך בדיקות רפואיות שלא יבואו על חשבון ימי החופש ועוד. לכן, במידה ואתם חושבים שהזכויות שלכם לא מכובדות במקום שבו אתם עובדים, זה המזמן לחשוב על פניה לעו״ד מקצועי שעובד בתחום הזה.
כיצד תבחרו לאיזה איש מקצוע לפנות?
בין אם אתם בטוחים שיש משהו שמגיע לכם ואתם לא מקבלים ובין אם אתם רוצים לקבל מידע רב יותר אודות הזכויות שלכם, כדאי שתפנו אל עו״ד מומחה. השאלה היא לאיזה עו״ד כדאי לפנות כי יש הרבה אנשי מקצוע שעוסקים בתחום הזה ושיכולים לסייע לכם, אז למה שלא תבדקו את הדברים עוד היום? ממתי עובד עוה״ד שאליו אתם מתכוונים להתקשר? האם הוא מגיע עם הרבה ניסיון וידע בתחום הזה? בררו הכול וקראו חוות דעת כי כך יהיה לכם קל יותר לבחור איש מקצוע שתוכלו לסמוך עליו.