מבוגרים רבים מדווחים על עלייה בתדירותם של כאבי הגב אותם הם חווים ואינם עושים דבר בנידון. כמובן כי תופעה זו הינה שכיחה בכל שכבות האוכלוסייה אך ברת פתרון ברב המקרים ודורשת טיפול בכל גיל.
כאבים בגב התחתון
כאשר מדובר בכאבי גב אז התלונה הנפוצה היא דווקא בחלקו התחתון של הגב זאת מאחר ופגיעות של בלט או פריצת דיסק נפוצות יותר בחלק זה. ישיבה ממושכת ושכיבה ארוכה הם הגורמים הנפוצים ביותר לסוג זה של מכאובים, אך גם ניוון שרירי בעקבות גיל מתקדם וכן סיבות של השמנת יתר ומתחים נפשיים עלולים להוביל לכך. אז אם גם אתם נמנים על אוכלוסיית הסובלים מהרו להקדים תרופה למכה, שנו את תנוחות הישיבה ועסקו בענפי ספורט אשר יעשו עמכם חסד.
כאבי הגב אינם שוכחים
עם ההתקדמות בטכנולוגיה וההתפתחויות בעולם הרפואה המערבי ישנה ציפייה כי תהיינה ירידה בשכיחות התלונות על ממחושים בגב, אך לא כך הדבר. שמונים אחוזים מאוכלוסיית העולם תסבול מבעיות אלה וחלקם אף יכנסו לקטגוריה של סובלים מכאבי גב כרוניים. על מנת להימנע מכניסה לקטגוריה הלא מחמיאה רצוי לפקוד
מכון פיזיותרפיה במהרה, לבצע פעילות מתונה ולא לחשוש מתנועות וממחושים בגב.
הימנעות מתנועה עלולה להוביל להחמרה
אנשים רבים חווים כאב בדרגות שונות ומגיבים בצורות שונות. כאשר נמנעים לחלוטין מתנועה עקב אותו מחוש אז גורמים למכאוב נוסף ואולי אף חמור מהכאב הראשוני. חשוב מאוד להקפיד על תנועה, לשנות תכופות את התנוחות ולבצע טיפולי פיזיותרפיה אקטיביים. אם מדובר בבעיות מכניות אז תנועות מסוימות עתידות להקל על הסבל באופן מידי.
טיפולי פיזיותרפיה לכאבי גב
קראתם את השורות האחרונות ואמרתם זה בדיוק מה שקורה לי אז מה עושים עכשיו, להלן התשובה:
ראשית, חשוב לא להילחץ מאחר ויש מה לעשות. רצוי לבצע בדיקה קלינית יסודית במכון פיזיותרפיה מקצועי ומתקדם בעל מכשור מתאים. עם האבחנה תיבנה תכנית טיפולית המתאימה למצבו של המטופל. חשוב לשלב לצד טיפולי הפיזיותרפיה פעילות גופנית מתונה ולא לחשוש מתנועה.
זה לא הגיל אלא התרגיל!
"על מה הם מדברים? אני בן 70…" פעמים רבות שומעים משפטים בסגנון אני מבוגר מדי לפעילות גופנית וטיפולים וכאב הוא עניין של זקנה. אז ממש לא. מחקרים רבים שנערכו בנושא ובחנו אוכלוסיות בגיל השלישי מצאו כי ביצוע פעילות גופנית הפחית בעשרות אחוזים את הסיכון לפתח מוגבלות פיזית כזו או אחרת, וגם לאלה אשר החלו את צעדיהם הראשונים בעולם הספורט!
איך מתחילים ומה עושים?
כמובן שניגשים לרופא המשפחה שלכם ומקבלים אישור לעסוק בפעילות גופנית. משם מתחילים אט אט ולא יותר מ-10 דקות של פעילות גופנית מתונה. לאחר שהתרגלתם וגופכם מגיב בחיוב לפעילות אז מגבירים את הקצב, כאשר השאיפה היא שעתיים וחצי של אימונים שבועיים. לצד זה פוקדים את מכון הפיזיותרפיה אחת לחודש על מנת לוודא כי אתם עושים חסד עם גופכם וכי תפקוד השרירים אולטימטיבי. יתכן ותינתן הדרכה פרטנית ואף יבוצע ניתוח תנועה למתן הנחיות נוספות. טיפולי הפיזיותרפיה והפעילות הגופנית עשויים לשפר את הכושר הגופני ובנוסף לכך להוביל לשיפור באיכות החיים.