לא מעט אנשים כיום סובלים מתופעת הנחירות ומחפשים לה כל פתרון שיוכלו למצוא. הנחירות עצמם מוגדרות כרעשים שמשמיע אדם במהלך השינה, רעש שנגרם מהיווצרות של כלי הנשימה במהלך השינה.
מהן הנחירות?
ראשית חשוב לציין שבאופן כללי וגורף ניתן לומר שאין סכנה בריאותית ממשית או מוחשית בעצם הנחירות עצמן, הבעיה שהן מביאות עימן היא בעיקר חברתית, שכן האדם הישן כלל לא שומע את עצמו ובדרך כלל לא מודע לכך שהוא נוחר אך בנחירותיו הוא עלול להפריע למי שישן לידו או אפילו בחדר הסמוך. כפי שמיד נראה מכיוון שמדובר בתופעה שחוצה כמה תחומים ברפואה - יש כמה אפשרויות לטיפול והקלה - חלקן רפואיים וחלקם כאלה שנחשבים לתומכים ברפואה.
נחירות של אנשים בגיל השלישי
כאשר מדובר על נחירות של אנשים בגיל השלישי מקבל הנושא משנה חשיבות, שכן גם אם בריאותו של אותו אדם תקינה - היווצרות דרכי הנשימה אינה תופעה מומלצת, שכן היא גם עלולה לגרום להפחתת אוויר וחמצן שמגיעים לריאות ומהן למחזור הדם ולשאר איברי הגוף. לכן בגילאים אלה חשוב מאד לטפל בתופעה, או לפחות להביא להקלה של הנחירות באופן יזום ולו רק במהלך השינה. כאשר היווצרות דרכי הנשימה תצטרף לבעיות רפואיות אחרות - עלול להתקבל מצב בעייתי יותר מבחינה בריאותית.
מה עושים עם הנחירות?
יש כמה רופאים שאפשר וכדאי להתייעץ איתם כאשר מתעוררת בעיה חמורה של נחירות בקרב אנשים בגיל השלישי:
רופא משפחה
רופא המשפחה עשוי להימצא ככתובת טובה להערכת המצב ולקבל מידע, גם אם כללי אודות התופעה והנזקים שלה לטווח הקצר או הארוך.
רופא מתמחה
רופא המתמחה בתחום של אף, אוזן וגרון יוכל לבדוק האם בין איברים אלה ובחיבורים ביניהם נעוץ הגורם לנחירות וכך יוכל להמליץ על הטיפול המתאים.
רופא שיניים
אין סיבה לסבול יותר
כיום אין סיבה ממשית לסבול מנחירות, ללא קשר לעוצמה או לדרגה שלהן, מהסיבה הפשוטה שיש שלל אפשרויות טיפול העשויים לסייע להפחית את העוצמה או אפילו להעלים לגמרי את הנחירות. החוכמה היא למצוא את השיטה המתאימה ביותר עבור אנשים בגיל השלישי.
איך מטפלים בנחירות?
במידה והצעות או המלצות של רופא המשפחה והרופא מתחום אף אוזן וגרון לא סייעו - זה הזמן לקבוע תור לביקור אצל רופא השיניים. אנשים רבים בגיל השלישי נוטים לחרוק שיניים בזמן השינה, מה שגורם בעצמו להיווצרות מעברי האוויר וכך בעצם לגרום לנחירות בעוצמה זו או אחרת. בפתרון למצב זה הוא התקן סד דנטלי (סד לילה) המותאם באופן אישי לכל אדם בנפרד ומתאים בדיוק למבנה הפה והשיניים. כך מורחקות השיניים זו מזו ואין הן נוגעות האחת בשנייה. בדרך זו גם גדל מעבר האוויר וגם השיניים לא נפגעות מהחריקה.
חשוב מאד לזכור ולהבין
נחירות אינן גזירת גורל ויש איך לטפל בהן. אף אחד לא רוצה לקום בבוקר ולשמוע שהוא נוחר בלילה עד כדי שהוא מפריע לאנשים אחרים לישון בבית, בעיקר כשאין הוא כלל מודע לזה ויתרה מכך - לא יכול לשלוט בכך. בזכות טיפולים חדשניים ומתקדמים יכולים אנשי הגיל השלישי לישון טוב בלילה לצד האנשים האהובים עליהם בדרך כזאת שכולם יישנו טוב - שינה אורכה, עמוקה ואיכותית ללא הפרעות. שינה טובה מביאה איתה איכות חיים גבוהה.