לא מעט עובדים שמגיעים לגיל הפרישה, מעוניינים להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה או לעבוד במקום עבודה חדש, בו יש תנאי העסקה שמתאימים לגילם המתקדם
לא מעט עובדים שמגיעים לגיל הפרישה, מעוניינים להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה או לעבוד במקום עבודה חדש, בו יש תנאי העסקה שמתאימים לגילם המתקדם. הרצון להמשיך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה, נובע מתוך ההרגל לצאת כל בוקר לעבודה ולנהל שגרת יומיום מסודרת. לעיתים רצון זה גם נובע משיקולים כלכליים שונים.
על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, על המעסיק לא לבצע שום הפליה שקשורה לגיל העובד, כאשר הוא מקבל אותו לעבודה וכאשר נקבעים לו תנאי העסקה. מעבר לכך, לכל עובד, יוצעו אפשרויות קידום, תשלומי פיצויי פיטורין וכמו כן הטבות ויציאות להכשרות והשתלמויות.
המשך העסקה לאחר גיל הפרישה
אם העובד רוצה להמשיך לעבוד אחרי גיל 67, המעסיק חייב קודם כל לבחון את הבקשה שלו בצורה פרטנית וכמו כן עליו להפעיל שיקול דעת מתאים האם להמשיך להעסיק אותו או לא. יש לקחת בחשבון שזוהי החלטתו של המעסיק בלבד אם לקבל את הבקשה של העובד או לא. כלומר הוא יכול גם לא לקבל אותה כלל ואז העובד לא ימשיך להיות מועסק אצלו.
לפני קבלת ההחלטה הסופית, על המעסיק להתחשב בכל מיני פרמטרים בהם, וותק העובד, היקף זכאותו לגמלה, מצבו המשפחתי, מצבו הכלכלי וכמו כן עליו גם להתחשב בפרמטרים הקשורים לתרומת העובד למקום העבודה. אלו יכולים להיות מידת ההצלחה שלו בתפקיד, העברה לתפקיד אחר, העברה למשרה חלקית וכו'.
במידה ויש הסכמה על המשך העסקה לאחר גיל הפרישה, היא תבוא לידי ביטוי בחוזה קיבוצי או בהסכם אישי. מה שכן, על העובד לקחת בחשבון שמידה והוא ממשיך להיות מועסק, אז יכולה להיפגע קצבת הזקנה שלו ואפילו היא יכולה להישלל לחלוטין. אם ננסה להסביר את עניין הקצבה בפשטות, נוכל לראות שקצבה מגיעה לכל אדם שהינו מעל גיל 70. מה שכן, אם אותו אדם מועסק במקום העבודה והשכר שהוא מקבל עולה על גובה הקצבה, אז יש סיכוי סביר שהוא יאבד אותה. מעבר לכך, יש גם את נושא הביטוח הפנסיוני. מבחינת המעסיק הוא איננו חייב לשלם את הביטוח הפנסיוני לעובד, בהתקיימות שלושת התנאים הללו: עובד פרש מהעבודה, עובד הגיע לגיל פרישה חובה ועובד שמקבל קצבת גמל.
פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר לאחר גיל פרישה
אם העובד המשיך לעבוד במקום העבודה לאחר גיל הפרישה, הוא זכאי לקבל פיצויי פיטורין. על פי סעיף 11 (א) לחוק פיצויי פיטורין, דין ההתפטרות הוא כדין הפיטורים. כלומר אותו עובד התפטר וכעת הוא בדין מפוטר והוא במצב בו עבר את גיל הפרישה ולכן מגיעה לו הזכות לפיצויים הללו.
שורה תחתונה
במקרה שנתקלתם במעסיק שלא רוצה לשלם לכם פיצויי פיטורין או בכלל במצב בו הפלו אתכם בגלל הגיל שלכם, כל שעליכם לעשות הוא לפנות לקבלת ייעוץ מעורך דין מומחה בתחום, כמו
עו"ד דיני עבודה למשל. איש מקצוע זה בקיא בפרטי החוק ובפרט בחוקים הקשורים לדיני עבודה.