forums

איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?

בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
 
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?

מתי מבצעים טיפול פליאטיבי?

בניגוד לסברה הרווחת, טיפול זה אינו ניתן רק לקראת סוף החיים אלא בכל שלב מאתגר בהתמודדות עם מחלה קשה. לרוב במקרים של טיפול פליאטיבי בחולי סרטן, אי ספיקת לב, מחלת ריאות כרונית או דמנציה.
כל מחלה שמסכנת חיים ומצריכה השגחה רפואית ומחייבת עזרה למטופל להתמודדות עם הסבל שנלווה למחלה ממנה הוא סובל כאשר באופן טבעי קשישים זקוקים לסוג זה של טיפול יותר מאחרים, אלא אם כן מדובר בצעירים שחולים במחלה קשה.

 

מה כולל הטיפול הפליאטיבי?


הטיפול לרוב כולל סיוע באספקט הרפואי, כמו במתן תרופות ונוגדי כאבים וכן ביצוע בדיקות חיוניות, מעקב שוטף אחרי סימפטומים והחמרה בתסמינים כמו גם עזרה בהפחתת הסימפטומים האלה.
לפן הרפואי מצטרף גם הטיפול הסיעודי הכולל גם עזרה במקלחת, ניידות, אכילה ולבוש כדי לשמור ככל שניתן על שגרה ועל הרווחה הכוללת של המטופל.

 

איך טיפול רגשי עוזר להצלחה?

חלק בלתי נפרד מהטיפול קשור במתן תמיכה רגשית ונפשית, כשמחלה מסכנת חיים מטלטלת והופכת את עולמו של החולה אך גם של הקרובים לו. באופן טבעי למחלה נלוות התמודדות לא פשוטה של חיים על זמן שאול או בחוסר וודאות, קושי להתמודד עם המשבר וכדומה. הטיפול מציע סיוע ותמיכה במישור הרגשי למטופל ובני משפחתו בהתמודדות עם השפעת המצב על חרדה, דיכאון, מצוקה.
עצם זה שיש אנשי מקצוע שזמינים למטופל ולבני משפחתו מסייע מאוד בהעלאת האפקטיביות וכל זה במעטפת תומכת.

 

היכן לקבל את הטיפול?

בעבר טיפול פליאטיבי היה ניתן אך ורק במסגרת ייעודית כמו מוסדות גריאטריים או הוספיסים, אבל מסגרת זו חייבה את החולים לעבור לחיות במוסדות אלה או להגיע פיזית לקבלת הטיפול.
בשנים האחרונות ואין ספק שמגפת הקורונה תרמה להעלאת המודעות בתחום - יותר חולים ובני משפחותיהם מעוניינים ליישם טיפול זה בדירתם בבית אבות או בבית שלהם.


מדוע ליישם טיפול פליאטיבי בבית?

הסיבות לכך שיש עניין לקבל את הטיפול בסביבת המגורים הן רבות ומגוונות: מחקרים הצביעו על כך שטיפול הניתן בסביבה הבטוחה והמוכרת למטופל יכול לסייע בהתמודדות ולהפחית לחץ. כמו כן, הוא מאפשר לבני המשפחה להמשיך בשגרת החיים המוכרת וחוסך טרחה של נסיעה, המתנה בתורים ארוכים לטיפולים שונים.
טיפול פליאטיבי ביתי יכול לסייע גם בצמצום הידבקות בזיהומים או החרפה במצב כאשר מדובר בצוות מקצועי קבוע ושמירה על סטריליות והיגיינה מקסימלית בבית.



כיצד מטפלים בחולה בבית שלו?

על מנת להוציא לפועל טיפול זה בסביבה הביתית חשוב להכין את הבית לכל הדרוש בין אם מדובר בציוד סיעודי כמו מיטה מתכווננת, מנופי הרמה או עמידה במידה ויש בעיית נגישות, כיסא גלגלים, עזרים סיעודיים למקלחת ומאחזי יד באמבטיה ובשירותים.
חשוב לפנות לחברה המתמחה במתן שירותי רפואה פרטיים לרבות טיפול פליאטיבי הכולל גיבוש תמהיל של תוכנית טיפול בהתאמה אישית לצרכים ולרצונות של החולה ובני משפחתו.

 

מה תורם להצלחת הטיפול?

החברה שתהיה אחראית לביצוע הטיפול לרוב מספקת גם מגוון טיפולים משלימים וזמינות רפואית גבוהה של רופאים, מומחים ואחיות כל זה תוך הקפדה על שיתוף פעולה מלא, תקשורת ותיאום בין אנשי הצוות והגורמים המעורבים וליווי אישי ומקצועי לכל אורך הדרך. להשגת תחושת הרווחה המקסימלית בתקופה מורכבת בהתמודדות עם מחלה מסכנת חיים.



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.