מוסדות דיור מוגן מחייבים התאמה רלוונטית של פתרונות זמינים לחימום מים לכל אורך השנה. במאמר הבא נסביר מה ההבדל בין המערכות, כיצד בוחרים את הדוד המתאים ומה נדרש כדי לחבר אותו לבניין
מוסדות דיור מוגן מפוזרים בכל רחבי הארץ ויכולים לארח כמות שונה של דיירים. למרות הבדלים בין המאפיינים של המוסדות עצמם, כולם ללא יוצא מן הכלל זקוקים לפתרונות זמינים של חימום מים. כאן נכנס לתמונה היתרון של הדוד והתייעצות עם בעלי מקצוע לגבי חיבור שלו למבנה יכולה גם לחסוך בהוצאות וגם להבטיח ביצועים מעולים.
איך בוחרים דוד מתאים?
בגלל שאנו חיים במדינה עם אקלים חם וים תיכוני,
דודי שמש הם פתרון חימום המים הנפוץ בישראל. אפשר בקלות יחסית לחבר את הדוד וליהנות מאספקה רציפה של מים חמים פחות או יותר לכל אורך השנה. עם זאת, חשוב לבחור את הדוד המתאים לפי השיקולים הבאים:
כמות האנשים שעומדים להשתמש בו
מיקום שלו – על הגג או בתוך המבנה ובשילוב עם דוד חשמל
סוג היצרן ותקציב הלקוחות
מה ההבדל בין דוד קטן וגדול?
מכל המים של הדוד מחושב לפי צריכת 30-40 ליטר מים חמים ליום. זה אומר שבדירה של זוג למשל ניתן להסתפק בדגם מסוג דוד שמש קטן, בעוד במשפחה בעלת 3-4 נפשות לא כדאי לבחור דוד שמש 80 ליטר אלא צריך 120 ליטר לפחות. ספציפית במוסדות דיור מוגן, מי שמתחזק את המבנה צריך להכריע בשאלה האם להציב מכל ודוד לכל דירה – או כמה דודים ומכלים שונים שמשרתים את כולם בעת ובעונה אחת.
כמה עולה לחבר את הדוד?
שיקול אחר ולא פחות חשוב לגבי שילוב של מערכות לחימום מים במוסדות דיור מוגן הוא החיבור. על פניו, חיבור דוד שמש לא דורש מורכבות מיוחדת ואפשר לבצע אותו מהר וביעילות עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומגיעים ממנו. אבל כאשר נכנסים אל עובי הקורה, רואים שבכל זאת יש הבדלים מסוימים בין המאפיינים של כל אחד וההתאמה שלו לתשתית החשמל והמים.
עבודת הכנה לפני חיבור הדוד
החדשות הטובות הן שניתן לרכז את השירותים השונים תחת קורת גג אחת. באופן הזה מחברים אותו למקום המתאים מבחינת החשמל והמים, מוודאים שהוא נגיש לצרכי תחזוקה וטיפול בתקלות ומפעילים אותו בהתאם לאופי השימוש הרצוי. כמו כן, ניתן לבצע את עבודת ההכנה עוד לפני שמגיעים כדי להתקין את הדוד וכך לחסוך רעש ולכלוך מהדיירים.
מערכות לחימום מים – לא רק לשימוש פרטי
מוסדות דיור מוגן מתאפיינים בכך שהם מציעים תנאים אופטימאליים לדיירים בגיל השלישי. המשמעות בפועל היא שאי אפשר להסתפק רק בדוד שמיועד לכל דירה בנפרד, אלא צריך לחשוב איזה מערכות מים חמים יכולות להתאים למטבח התעשייתי, לפתרונות כביסה או לשירותי ניקיון. כאן לא מספיק לבחור דוד עם מכל סטנדרטי של 80 או אפילו 200 ליטר, אלא צריך להתייעץ עם חברה מקצועית שמכירה את ההבדלים בין מערכות חימום מים.
מערכות סולאריות לחיסכון בהוצאות
הדור הנוכחי של מערכות לחימום מים משדרג עוד יותר את השימוש בפתרונות סולאריים. מערכות סולאריות הן כיום חלק בלתי נפרד מגגות של מבנים פרטיים, חקלאיים, תעשייתיים ומסחריים והן קיימות גם במבני ציבור ומוסדות דיור מוגן. אם בוחרים נכון את הפאנלים הסולאריים ואת המערכת, ניתן לחסוך בהוצאות עבור מוסדות דיור מוגן ולהקל גם על דמי השכירות שאותם הדיירים משלמים.