המרק הכתום של זהר אוריין
מתכונים מומלצים של גמלאים:
מי שהייתה במשך קרוב ל-40 שנה אחת השדרניות המובילות בקול ישראל, זהר אוריין לא התרחקה מהמיקרופון גם לאחר שפרשה לגמלאות. כבר תקופה ארוכה שהיא מקליטה בהתנדבות עבור ספריית העיוורים בנתניה, ספרות יפה וסיפורים אחרים. בנוסף, היא נהנית מאוד לבשל לילדים ובעיקר לנכדים.
מה הם הכי אוהבים? מרק כתום, שהוא "הספציאליטה של סבתא".
מתכון למרק כתום: (מיועד ל-6 עד 10 סועדים)
מצרכים:
רבע דלעת גדולה (יש מוכנות בסופר) מקולפת וחתוכה לפיסות גדולות
3-4 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות גדולות
5 גזרים קלופים וחתוכים למטבעות גדולות
100 גרם חמאה
1 קרטון חלב
2 כוסות ציר מרק עוף (או אבקת מרק עוף)
כאפשרות: מיכל שמנת עמידה 10%, עירית קצוצה.
אופן ההכנה: ממיסים את החמאה, מוספים את הירקות, מאדים כמה דקות, מוסיפים את מרק העוף (או המים עם אבקת מרק עוף), מבשלים כשעה, או עד שהירקות הופכים רכים. מחכים שיתקרר. מועכים (הכי נוח בממחה ידני) עד שמתקבלת מחית חלקה וללא גושים. מוסיפים את החלב (אך לא נותנים למחית לרתוח!) ואפשר גם את השמנת 10%. זה השלב לטעום ולהוסיף תיבול לפי הצורך. לפני ההגשה אפשר לפזר את העירית הקצוצה.
המרק מאוד משביע וטעים, מתאים לימים קרים.