גמלאים מבשלים
מתכון עוגת התפוחים של אסנת כץ (70). אסנת נולדה בקיבוץ שער העמקים, החלה לשיר שם כסולנית וגם נשלחה ללימודי פיתוח קול. אחרי שעזבה את המשק והייתה כבר אם לשניים, זכתה בתחרות כישרונות ארצית במקום ראשון ומיד נלקחה להקלטות בקול ישראל ולהופעות ברחבי הארץ.
בשנת 1964 היא השיקה את התקליטון הראשון שלה ושנתיים לאחר מכן את אלבום הבכורה. בשנת 1968, לאחר שנתיים של עבודה – הציגה את הפרויקט שעליו הייתה גאה במיוחד: אלבום שירי יצחק קצנלסון, משורר השואה. ההד התקשורתי הגדול שעורר אלבום זה, הביא איתו הזמנה לפגישה עם נשיא המדינה דאז, זלמן שז"ר, וכן להזמנות רבות להופעות באירופה ובארצות הברית.
עיקר פעילותה המוסיקלית של אסנת הייתה בשנות ה-60, והיא זכורה בעיקר בזכות שירים כמו "רוח עצוב", "שיר שלכת אדומה", "תחת זיו כוכבי שמים", "בואי אמא", "כובע של קש", "בת הרב", "אורי" ואחרים. במהלך שנות השבעים היא הקליטה מבחר שירי ילדים, למדה בבית הספר למשחק ושירה של יוטה האגן בארצות הברית, הופיעה בקרנגי הול ובמדיסון סקוור גארדן ועוד.
בשנים האחרונות צמצמה אסנת את מספר ההופעות, והקדישה את הזמן לכתיבת הספר "סבא, סבתא ואני". היא מכנה את הספר דו"צ. כלומר: הוא מתאים כמתנה הן מסבא וסבתא לנכדים - הן להיפך. כיום כותבת אסנת שירים לספר שני, וכבר עובדת עם המוסיקאים תמיר קליסקי (אתניקס) וערן לוי – שמלחינים חלק מהשירים לקראת מופע חדש .
הילדים והנכדים שלה, שגרים בארצות הברית, אך מבקרים לעתים קרובות בארץ, אוהבים את המאפים והעוגות שאסנת מטיבה להכין ובעיקר את:
עוגת הקינמון-אגוזים-תפוחים שלה.
המצרכים:
2 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
חצי כוס שמן
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית שטוחה מלח
1כפית וניל נוזלי
קינמון, אגוזי מלך, סוכר חום
אופן ההכנה: להקציף הביצים והסוכר ולהוסיף וניל. בקערה לחוד לערבב את הקמח, הסודה והמלח - ולהוסיף אל הביצים. לבחוש לבלילה, להוסיף את השמן ולבסוף השמנת. לאחד לבלילה.
אופן ההנחה בתבנית: להניח בתבנית משומנת חלק מהבלילה, לפזר מעל קינמון, אגוזים וסוכר חום. לחזור ולהניח בלילה. בשלב זה אפשר להוסיף תפוח עץ בפרוסות דקות ועליו שוב קינמון, אגוז וסוכר. מוסיפים את שארית הבלילה ולמעלה מפזרים שוב קינמון סוכר ואגוזים.
אפיה: בחום 170מעלות, כ-30 עד 40 דקות.