זוגיות שניה בגיל הזהב
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנה אחת מתחתנים בישראל למעלה מ-300 בני 65 ומעלה וקרוב ל-400 בני גיל זה מתגרשים.
ככל שמערכת היחסים בנישואים עם בן או בת הזוג שהלכו לעולמם הייתה טובה יותר, כך גוברת שאיפת האלמן או האלמנה לשוב להתאהב ולחיות עם אדם אחר. זהו אחד הנתונים שעלו במחקר שנערך ביוזמת הבעלים של דיור מוגן "שבעת הכוכבים" בהרצליה.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנה אחת מתחתנים בישראל למעלה מ-300 בני 65 ומעלה וקרוב ל-400 בני גיל זה מתגרשים. כ-250 מהנישאים הקשישים אשתקד היו גברים, מחציתם אלמנים. מהמחקר של "שבעת הכוכבים" מתברר שההתמודדות עם ההתאלמנות והמעבר לחיים של "לבד" היא קשה ומורכבת, אולם בצד האנשים שבוחרים להמשיך את שארית חייהם בגפם, ישנם גם כאלו התרים אחר אהבה חדשה.
משיחות עם נשאלים עולה שמציאת בן זוג לפרק ב' בגיל מבוגר היא משימה קשה, שמצריכה כוחות נפשיים, בצד הרבה אופטימיות ופתיחות. אולם חרף הקשיים הרבים, בתי הדיור המוגן רואים בשנים האחרונות פריחה של ממש בהיכרויות רומנטיות חדשות בקרב אנשים שמחפשים קשר של חברות וזוגיות עם בן המין השני.
הנטייה בקרב אלמנים ואלמנות שחיו בהרמוניה עם בן זג שנפטר, להינשא בשנית, נובעת מרצון לשוב ולשחזר את מודל הזוגיות הטובה שממנה נהנו עשרות שנים. מרבית האלמנים שמבקשים לבנות זוגיות חדשה, הם אנשים בעלי הערכה עצמית גבוהה, עם משאבים פנימיים גדולים, אמונה עצמית ואופטימיות.
במחקר התברר גם שגברים נוטים לרצות להינשא מחדש במהרה - יותר מאשר נשים. באשר לפערי הגילאים בין בני הזוג החדשים, הגלגל מתהפך: 58% מהנשים הפנויות - גרושות ואלמנות - בגילאי 65+, בוחרות כבני זוג גברים שצעירים מהן בכמה שנים. אצל 5% מהזוגות שבהן האישה מבוגרת יותר, הפער עולה אפילו על 9 שנים. הסיבה לתופעה: מכיוון שתוחלת החיים של האישה גבוהה יותר מזו של הגבר, הרי שיש יותר נשים פנויות ובריאות בגילאים אלו, מאשר גברים.