מינוי אפוטרופוס על רכושו של קשיש, יאפשר שימוש נאות ברכוש בהתאם לצורכי הקשיש ורצונו האישי, ויחסום ניסיונות לנישול ועושק.
אלפי קשישים מנוצלים מיד שנה על ידי מטפלות, שכנים, קרובי משפחה, ספקי שירותים, והתופעה ממשיכה לצבור תאוצה.
רכוש רב נגנב מקשישים ערירים שמנוצלים על ידי קרוביהם ומקורביהם. אדישות החברה מסביב רק מקשה על איתור הקשיש המצוי במצב זה.
התלות שמפתח קשיש במנצלו, היא לעיתים קרובות מוחלטת וככל שהיא הדוקה יותר, כך קשה יותר להחזיר את מצבו הנפשי והפיסי של הקשיש לקדמותו. מינוי אפוטרופוס על רכושו של קשיש, יאפשר שימוש נאות ברכוש בהתאם לצורכי הקשיש ורצונו האישי ויחסום ניסיונות לנישול ועושק.
גם אם הקשיש נקלע למצב של ניצול, הרי שמינוי אפוטרופוס יחזיר לו את הביטחון הנפשי והכלכלי.
תהליך הוצאת צו מינוי אפוטרופוס לקשיש, מתחיל בפניית העובד הסוציאלי ומסתיים במתן צו בבית המשפט. הצו ניתן או לקרוב משפחה או לקרן, שהיא תאגיד שלא למטרות רווח, הותיקה והמנוסה ביותר בתחום.
השירותים הניתנים על ידי אפוטרופוס כוללים:
טיפול אישי מסור ונאמן, ביקור בבית או במוסד, מימוש ושמירה של זכויות בארץ ובחו"ל, יצוג בבתי משפט, תביעות מחברות ביטוח, תביעות גמלאות וקצבאות מהמוסד לביטוח לאומי, משרד הביטחון, משרדי הממשלה וכדומה.
מינוי 'הקרן לטיפול בחסויים' כאפוטרופוס — פותר בעיה זו ומאפשר המשך קשר חם וישיר בין הקשיש למשפחתו, שכניו וידידיו.
השירות כולל גם טיפול מקיף בנכסים, כמו רישום הערה בטאבו על מנת למנוע גזילת הנכס מהקשיש, השכרה, גביה, שיפוץ ומכירה במידת הצורך. השקעת כספים על ידי אפוטרופוס נעשית על פי החוק, והפקדת הכספים נעשית לחשבון האישי שעל שם הקשיש.
הטיפול האישי בקשיש מאושפז, כולל גם בדיקת צרכיו במוסד, מינוי מטפל/נציג אישי שיבקרו וידאג למלא את צרכיו, העברת דמי כיס, מימון צרכים מיוחדים כגון משקפיים, מכשיר שמיעה, ציוד רפואי ייעודי, רכישת מנוי לעיתון וכדומה. האפוטרופוס גם מבצע מעקב שוטף אחר מצב החסוי בשיתוף פעולה מלא עם הגורמים המטפלים והמשפחה.
הטיפול האישי בקשיש שגר בביתו, נעשה תוך בדיקה מתמדת של צרכיו המשתנים, תוך קשר עם גורמים טיפוליים שונים, מימוש זכויות בכל מוסד וארגון, קבלת קצבאות ותמיכות מהמוסד לביטוח לאומי וקופת חולים, ביצוע כל תשלומי אחזקת הבית, המכולת, רכישת ריהוט וחפצי בית והכל מתוך המשאבים הכספיים העומדים לרשות הקשיש.
הקרן לטיפול בחסויים כגוף ציבורי, אינה יורשת את החסוי ולפיכך היא נטולת פניות בטיפול ובהשקעת משאבים בקשיש לייעוץ.
הטיפול בקשיש שגר בביתו, כולל שימוש במערך הקיים של השירותים שתומכים בקהילה והתאמתם לצרכי הקשיש, כגון מועדונים, ארוחות חמות, חברות סיעוד וקופות החולים. לדור הביניים העסוק בקריירה, בטיפול במשפחה ולעיתים נתון בעצמו בקשיים כלכליים ואישיים, קשה לפעמים לטפל באביו ואמו. מינוי 'הקרן לטיפול בחסויים' כאפוטרופוס — פותר בעיה זו ומאפשר המשך קשר חם וישיר בין הקשיש למשפחתו, שכניו וידידיו.
הקרן לטיפול בחסויים היא גוף נטרלי ועצמאי שאוגד על ידי שר המשפטים במטרה לשמור על רווחתם של קשישים, חסויים וקטינים חסרי ישע. הקרן פיתחה גישה מתקדמת בטיפול בחסויים והתמחות בנושא אפוטרופסות, שכוללת פריסת מערך רב מקצועי שמטפל בענייני הקשישים בארץ ובחו"ל. יש משמעות רבה לעובדה ש'הקרן לטיפול בחסויים' כגוף ציבורי, אינה יורשת את החסוי ולפיכך היא נטולת פניות בטיפול ובהשקעת משאבים בקשיש. הקרן אינה גובה אחוזים מרכושו אלא רק דמי טיפול חודשיים, לפי קביעת בית משפט.
הארכת תוחלת החיים בדורות האחרונים, הביאה לגידול באחוז הקשישים בחברה המודרנית. קשישים אלה נתונים ללחצים סביבתיים גם מצד המשפחה וגם מהחברה הסובבת אותם וקשה להם להתמודד עם הפערים במידע ובטכנולוגיה המתפתחת במהירות.
תפקיד 'הקרן לטיפול בחסויים' כאפוטרופוס לצמצם פער זה, לשחרר את הקשישים מהלחצים הסביבתיים וליצור עבורם קרקע נוחה וחופשייה כדי להמשיך את
חייהם בצורה מכובדת.