forums

אפוטרופוסות מעניקה שקט נפשי ובטחון מירבי

מינוי אפוטרופוס על רכושו של קשיש, יאפשר שימוש נאות ברכוש בהתאם לצורכי הקשיש ורצונו האישי, ויחסום ניסיונות לנישול ועושק.
 
אפוטרופוסות מעניקה שקט נפשי ובטחון מירבי
אלפי קשישים מנוצלים מיד שנה על ידי מטפלות, שכנים, קרובי משפחה, ספקי שירותים, והתופעה ממשיכה לצבור תאוצה. 
רכוש רב נגנב מקשישים ערירים שמנוצלים על ידי קרוביהם ומקורביהם. אדישות החברה מסביב רק מקשה על איתור הקשיש המצוי במצב זה.

התלות שמפתח קשיש במנצלו, היא לעיתים קרובות מוחלטת וככל שהיא הדוקה יותר, כך קשה יותר להחזיר את מצבו הנפשי והפיסי של הקשיש לקדמותו. מינוי אפוטרופוס על רכושו של קשיש, יאפשר שימוש נאות ברכוש בהתאם לצורכי הקשיש ורצונו האישי ויחסום ניסיונות לנישול ועושק. 
גם אם הקשיש נקלע למצב של ניצול, הרי שמינוי אפוטרופוס יחזיר לו את הביטחון הנפשי והכלכלי.

תהליך הוצאת צו מינוי אפוטרופוס לקשיש, מתחיל בפניית העובד הסוציאלי ומסתיים במתן צו בבית המשפט. הצו ניתן או לקרוב משפחה או לקרן, שהיא תאגיד שלא למטרות רווח, הותיקה והמנוסה ביותר בתחום. 

השירותים הניתנים על ידי אפוטרופוס כוללים:
טיפול אישי מסור ונאמן, ביקור בבית או במוסד, מימוש ושמירה של זכויות בארץ ובחו"ל, יצוג בבתי משפט, תביעות מחברות ביטוח, תביעות גמלאות וקצבאות מהמוסד לביטוח לאומי, משרד הביטחון, משרדי הממשלה וכדומה.

מינוי 'הקרן לטיפול בחסויים' כאפוטרופוס — פותר בעיה זו ומאפשר המשך קשר חם וישיר בין הקשיש למשפחתו, שכניו וידידיו.
השירות כולל גם טיפול מקיף בנכסים, כמו רישום הערה בטאבו על מנת למנוע גזילת הנכס מהקשיש, השכרה, גביה, שיפוץ ומכירה במידת הצורך. השקעת כספים על ידי אפוטרופוס נעשית על פי החוק, והפקדת הכספים נעשית לחשבון האישי שעל שם הקשיש.

הטיפול האישי בקשיש מאושפז, כולל גם בדיקת צרכיו במוסד, מינוי מטפל/נציג אישי שיבקרו וידאג למלא את צרכיו, העברת דמי כיס, מימון צרכים מיוחדים כגון משקפיים, מכשיר שמיעה, ציוד רפואי ייעודי, רכישת מנוי לעיתון וכדומה. האפוטרופוס גם מבצע מעקב שוטף אחר מצב החסוי בשיתוף פעולה מלא עם הגורמים המטפלים והמשפחה.

הטיפול האישי בקשיש שגר בביתו, נעשה תוך בדיקה מתמדת של צרכיו המשתנים, תוך קשר עם גורמים טיפוליים שונים, מימוש זכויות בכל מוסד וארגון, קבלת קצבאות ותמיכות מהמוסד לביטוח לאומי וקופת חולים, ביצוע כל תשלומי אחזקת הבית, המכולת, רכישת ריהוט וחפצי בית והכל מתוך המשאבים הכספיים העומדים לרשות הקשיש. 

הקרן לטיפול בחסויים כגוף ציבורי, אינה יורשת את החסוי ולפיכך היא נטולת פניות בטיפול ובהשקעת משאבים בקשיש לייעוץ.

הטיפול בקשיש שגר בביתו, כולל שימוש במערך הקיים של השירותים שתומכים בקהילה והתאמתם לצרכי הקשיש, כגון מועדונים, ארוחות חמות, חברות סיעוד וקופות החולים. לדור הביניים העסוק בקריירה, בטיפול במשפחה ולעיתים נתון בעצמו בקשיים כלכליים ואישיים, קשה לפעמים לטפל באביו ואמו. מינוי 'הקרן לטיפול בחסויים' כאפוטרופוס — פותר בעיה זו ומאפשר המשך קשר חם וישיר בין הקשיש למשפחתו, שכניו וידידיו.

הקרן לטיפול בחסויים היא גוף נטרלי ועצמאי שאוגד על ידי שר המשפטים במטרה לשמור על רווחתם של קשישים, חסויים וקטינים חסרי ישע. הקרן פיתחה גישה מתקדמת בטיפול בחסויים והתמחות בנושא אפוטרופסות, שכוללת פריסת מערך רב מקצועי שמטפל בענייני הקשישים בארץ ובחו"ל. יש משמעות רבה לעובדה ש'הקרן לטיפול בחסויים' כגוף ציבורי, אינה יורשת את החסוי ולפיכך היא נטולת פניות בטיפול ובהשקעת משאבים בקשיש. הקרן אינה גובה אחוזים מרכושו אלא רק דמי טיפול חודשיים, לפי קביעת בית משפט.

הארכת תוחלת החיים בדורות האחרונים, הביאה לגידול באחוז הקשישים בחברה המודרנית. קשישים אלה נתונים ללחצים סביבתיים גם מצד המשפחה וגם מהחברה הסובבת אותם וקשה להם להתמודד עם הפערים במידע ובטכנולוגיה המתפתחת במהירות.  
תפקיד 'הקרן לטיפול בחסויים' כאפוטרופוס לצמצם פער זה, לשחרר את הקשישים מהלחצים הסביבתיים וליצור עבורם קרקע נוחה וחופשייה כדי להמשיך את
חייהם בצורה מכובדת.

 

 

 


 
 

 

 


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.