אנשי תיירות וסוכני נסיעות רבים יספרו לכם כי ראשית תקופת הפנסיה והשנים שלאחר מכן אלה השנים בהם מטיילים הכי הרבה.
למעשה זה די ברור למה, גיל הפרישה 65 או 67 הוא צעיר במונחים עכשוויים, ולגימלאי ישראל יש זמן, הם לא עסוקים במרדף, אלא מודעים לחשיבותו של ההווה ולכך שעכשיו זה הזמן ליהנות. הילדים לרוב מסודרים בחיים, והמשאבים הכספיים מתפנים להנאות החיים ובין היתר לטיולים בעולם.
לדברי מנהל חברת בשביל הזהב טיולי איכות לגיל השלישי, סימן עובדיה: יש עליה בגיל המטיילים המבוגרים ביחס לעבר. אם קהל היעד בעבר נע בין גילאי 60-70, היום כתוצאה מעליית תוחלת החיים בעולם המערבי כולו, טווח גילאי המטיילים המבוגרים התרחב ל: 65 ל-80 ואף למעלה מכך.
גימלאים רבים נהנים היום מבריאות טובה ואריכות ימים, ובשל הגידול במספר המטיילים עלתה הדרישה גם לטיולים מיוחדים שיתאימו לקהל היעד כגון: טיולי אמנות, שייט נהרות, טיולי כוכב, יעדים אטרקטיביים, וכדומה. בנוסף, היציאה לתור את הארצות שמעבר לים היא בגדר מימוש חלומות. לטייל במקומות אליהם תמיד רצו להגיע ולא הספיקו. השאיפה והציפייה לטיול הבא נותנת כוח למטיילים המבוגרים, והתמקדות בפעילות עתידית, הזדמנות לזוגות מבוגרים להתאהב מחדש ולייצר חוויות וזכרונות חדשים, ולא רק הישענות על זכרונות עבר. במפגשים משפחתיים יש יתרון לסיפורים וחוויות שנצברו זה עתה, לסבא וסבתא יש מה לספר ולחדש לצעירים.
טיפים חיוניים לפניי היציאה לחו"ל (בסיועו של ד"ר יצחק קינוג, רופא משפחה בכיר, המלווה את טיולי בשביל הזהב)
רצוי לבחור חברה המתמחה בטיולים לאוכלוסייה המבוגרת, ולוודא את הרכב הקבוצה, גודלה ומלוויה. המסייעים להצלחת הטיול, וכדי להמנע ממצב בו תרגישו תקועים בטיול שאינו מתאים ליכולותיכם, או לחוש מבוגרים מדי במסגרת שאינה מתאימה לכם.
בטיסה ארוכה, רצוי להקפיד על שתייה.
בטיסה ארוכה, רצוי להימנע משתיית אלכוהול.
בטיסה ארוכה, כל אימת שהדבר מתאפשר, מומלץ לחלץ עצמות וללכת.
בטיסה ארוכה, למשתמשים בתרופות כרוניות מומלץ לקחת שני סטים של תרופות ולהניח אחד בתיק היד והשני במזוודה. כדי לא לפספס את מועד לקיחת התרופה.
בטיסה ארוכה ובכלל, רצוי לקחת שני זוגות משקפיים, במידה ויש מכשיר שמיעה, רצוי לקחת סוללות למכשיר.
מומלץ לקחת תרופות בסיסיות הדומות לתרופות אותן אתם מחזיקים בארון התרופות הביתי.
מומלץ לקבל מהרופא המטפל תקציר רפואי או מכתב שחרור אחרון מבית החולים (באנגלית) שמאזכר את הבעיות הבריאותיות, התרופות הנלקחות על בסיס קבוע, רגישויות לתרופות וכד', על מנת שלרופא המלווה בטיול יהיה את כל המידע הדרוש למקרה הצורך. במידה וקיים, כדאי לצרף גם צילום א.ק.ג. עדכני.
במהלך הטיול, עדיף לא לאכול ארוחות גדולות מדי בכדי לא להעמיס על הקיבה בהליכה.
רצוי לא לשנות בצורה משמעותית את הרגלי התזונה הקיימים ביומיום.
רצוי לקחת נעלי הליכה נוחות, ספורטיביות אליהן אתם רגילים, ולא נעלים חדשות!
יש להיערך מראש לביגוד קצר וארוך, כובע ומטריה במקרה הצורך.
לא להלחץ במידה ושכחתם דבר מה, תמיד תוכלו לקנות אותו בחו"ל.
רצוי להצטייד בתיק גב נוח או תיק שניתן לתלות אותו בהצלב.
כדאי להצטייד במקל הליכה, גם למי שאינו משתמש בו באופן קבוע. ניתן לרכוש מקלות קלים ומתקפלים שיוכלו להיות לכם לעזר רב במהלך הטיול.
צילום התמונה המצורפת לכתבה באדיבותו של ג'ו מרינארו.