קשישים רבים סובלים מהתעללות על ידי המטפלים בהם, התקנת מצלמה נסתרת יכולה לפתור את הבעיה
מצלמות נסתרות לקשישים המטופלים על ידי מטפלים זרים
במרץ 2012 פורסם מחקר מקיף על ידי חוקרי זקנה (גרונטולוגים) מאוניברסיטת חיפה, שמצביע על ממצאים מדאיגים למדי: כ- 16% מאוכלוסיית הקשישים בישראל סובלים מהתעללות פיזית או נפשית. אחד מכל חמישה קשישים הוא קורבן של התופעה. איך אפשר לדעת מה קורה אצל ההורים שלכם בבית, האם ניתן למנוע זאת וכיצד מטפלים בנושא? על כך במאמר זה.
הצמדת עובד סיעודי זר להורים המבוגרים, שזקוקים לעזרה בכל פעולה שהיא, יכולה להיות פתרון טוב במקרים רבים. כך אתם יכולים להמשיך לעבוד ולנהל את משק הבית שלכם, מבלי להיות מודאגים או להרגיש אשמים על כך שאתם לא נמצאים ליד הוריכם וזמינים עבורם בכל עת.
עם זאת, גם אם הצמדתם להוריכם מטפל סיעודי, צריך להישאר עם יד על הדופק ולוודא שהטיפול שהוריכם מקבלים ראוי. אסור לחשוב מחשבות כמו "לנו זה לא יכול לקרות", כי לצערנו, הסטטיסטיקה מדברת בעד עצמה. קיימים סיכויים רבים שההורים שלכם עלולים ליפול קורבן להתעללות פיזית, מינית או נפשית. אבל איך תוכלו לדעת מה קורה אצלכם בבית מבלי לגרום למטפל הזר תחושות לא נעימות? בשביל זה יש מצלמות.
למה כדאי להתקין מצלמות נסתרות בבתי קשישים?
התקנת מצלמות בבית יכולה להיות בעייתית. מצד אחד, מצלמות גלויות לעין מאיימות על המטפל הזר ויכול להיות שהן ימנעו לחלוטין ביטויי אלימות מכל סוג שהוא. מצד שני, לא רק שהמטפל ירגיש אי-נוחות, אלא גם ההורים שלכם עלולים לחוש כך ולא ממש יבינו על מה כל המהומה. כמו כן, גם כשהמצלמות גלויות לעין, המטפלים יכולים למצוא מקומות שאליהם עין המצלמה איננה חשופה ולהתעלל בקשיש מבלי שתוכלו להיות מודעים לכך. לכן, הפתרון האידיאלי הוא דווקא התקנת מצלמות נסתרות, שבאמצעותן תוכלו לבדוק את התנהגותו של המטפל.
האם ניתן למנוע התעללות בקשישים?
מדובר בשאלה מורכבת, שאין עליה תשובה חד משמעית. אבל החדשות הטובות הן שבהחלט ניתן לצמצם את הסיכויים לכך. ניתן לפקח על הטיפול של המטפל הסיעודי באמצעות מצלמה נסתרת. עם זאת, חשוב שתבקרו בבית הוריכם גם באופן ספונטני מדי פעם. כמו כן, חשוב שתקפידו להעניק למטפל יחס אנושי, כאילו היה חלק מבני המשפחה, ושתדאגו לכבד אותו ואת התנאים המגיעים לו.
שימו לב למצב הבית ולמצב הנפשי והפיזי של הוריכם במהלך הביקורים שלכם: ודאו שהבית נקי ומסודר, ושאינו מוזנח. שימו לב האם הוריכם סובלים מפציעות כלשהן, אם הם מקולחים, ערניים וצלולים או שהם משדרים סימני חרדה, דיכאון או פחד וכדומה. סימנים אלה יאפשרו לכם לוודא שהוריכם מקבלים את הטיפול ההולם ביותר עבורם, ובמידה ולא – תוכלו לצמצם את תחושות ההשפלה והכאב ולהחליף את המטפל הבעייתי באחר.
המאמר נכתב באדיבות: חברת אנטנות רצון, המשווקת מגוון רחב של מצלמות נסתרות ופתרונות תקשורת אחרים.