מטפל סיעודי או בית אבות סיעודי – מה עדיף?
ישנם הרבה מאד שיקולים לכאן ולכאן כאשר מדובר באדם קשיש אשר זקוק לטיפול סיעודי. נתחיל בלהסביר מהו בכלל מצב 'סיעודי'. מדובר, אם כן, במצב שבו הקשיש זקוק לעזרה במטלות בסיסיות כמו למשל להתקלח, לאכול, להתלבש, לשלוט בצרכים ועוד. יכול מאד להיות שהקשיש יהיה במצב מנטלי טוב מאד, אך הפן הפיזי יהיה בעייתי ולכן יצריך טיפול סיעודי צמוד.
בשלב זה, ישנן שתי אופציות עיקריות: האחת היא לבחור במטפל סיעודי שיהיה צמוד אליו 24 שעות, או במקרים מסויימים לפחות 12 שעות ביממה, ובשאר הזמן יטפל בו קרוב משפחה, או לחילופין מעבר לאחד מאותם בתי אבות סיעודיים המצויים בהמוניהם ברחבי הארץ. אז מה עדיף ומה יטיב עם הקשיש?
מטפל סיעודי – יתרונות וחסרונות
ישנם הרבה מאד יתרונות וחסרונות בשכירת שירותיו של מטפל סיעודי לצורך עזרה לקשיש. היתרון הוא ביחס האישי והמסור כלפי הקשיש, המענה המהיר לכל צורך והשקט הנפשי של הקשיש ושל בני המשפחה, ביודעם שהקשיש מקבל טיפול מקסימלי. בהרבה מאד מקרים, המטפל הסיעודי הופך ממש לבן משפחה שקרוב לליבו של הקשיש. כמובן שישנם מקרים בהם הקשר אינו כל כך טוב, ובמקרים קיצוניים אף שמענו על מטפלים אשר התעללו בקשישים, ולכן חשוב לבדוק טוב מאד את מי אנחנו מכניסים הביתה.
אחד הצרכים עליהם לא עונה המטפל הסיעודי, הוא הצורך בחברה ובפעילות של הקשיש. אמנם מדובר באדם שצמוד אליו ובהחלט משמש ידיד ואוזן קשבת, אך במסגרות אחרות, כמו למשל בתי אבות סיעודיים, פוגש הקשיש הרבה אנשים והשגרה שלו מעט מגוונת יותר.
בתי אבות סיעודיים – יתרונות וחסרונות
הרבה מאד קשישים חוששים מהמעבר לבית האבות, אך לאחר מכן הם מגלים שהמעבר שיפר את איכות החיים שלהם, וזאת בזכות חיי החברה הענפים, הפעילויות החברתיות המגוונות, אשר כוללות גם פעילות גופנית מתונה אשר מתאימה לגילאים אלה, טיפול וייעוץ רפואי 24 שעות ביממה ועוד. אולם, בל נשכח שהמעבר מהבית ומהסביבה המוכרת אל בתי אבות סיעודיים, כרוכה בפרידה ובקושי נפשי, וישנם קשישים שהדבר מסב להם עצב וכתוצאה מכך מצבם הנפשי מתדרדר, אולם, כאשר מגיעים לבית האבות המתאים, רוב הקשישים חשים הקלה ונהנים מחייהם החדשים.