forums

מימוש זכויות רפואיות במקרה של אובדן יכולת שמיעה

במשך השנים עבדתם במקום עבודה רועש, ואט-אט איבדתם את שמיעתכם, או לקיתם בה, בשל חשיפה מתמשכת לרעש. מעוניינים לדעת כיצד לנצל את זכויותיכם בביטוח הלאומי? כל זאת בכתבה שלפניכם.
 
מימוש זכויות רפואיות במקרה של אובדן יכולת שמיעה
מוסכניקים, מסגרים, נגרים, חרטים, עובדי דפוס, פחחים, כבאים, עובדי מועדונים ואולמות אירועים ועוד עובדים רבים מתחומים שונים, נחשפו במשך שנים על גבי שנים לרעש מזיק במקום עבודתם, אשר פגע בשמיעתם.

לפגיעה יכולות להיות רמות שונות, והיא באה לידי ביטוי במגוון צורות: טנטון (צפצופים באוזניים), ירידה ביכולת השמיעה או אובדן שמיעה מלא, פגיעה בשיווי המשקל ועוד כהנה וכהנה, וזאת אף-על פי שמקום העבודה אמור לספק לעובד תנאים שאינם יפגעו בבריאותו, בכל דרך שהיא. כך למשל, במקומות עבודה שבהם העובדים חשופים לרעש, על המעביד לספק להם אוזניות ואטמים שיגנו עליהם, ואף לבצע בדיקות שמיעה תקופתיות. 

איך לתבוע את ביטוח לאומי?

לא כל נזק שמיעתי הוא בהכרח מחלת מקצוע. לפעמים הוא נובע מחלה כלשהי, השפעת תרופות ובשל סיבות אחרות. על מנת שהוא יוכר כמחלת מקצוע, לפי התקנות של ביטוח לאומי, חייבים להוכיח את קיומם של 2 תנאים, כדלקמן:

1. ששהיתם במקום עבודה לאורך תקופה ממושכת, ותנאי הרעש הממוצע במקום עמדו על לפחות 85 דציבל.

 2. החשיפה הממושכת לרעש גרמה לכם לירידה בשמיעה בתדירויות הדיבור, לפחות ב- 20 דציבל בכל אוזן. במקרה של טנטון, עליכם להוכיח כי כושר השמיעה בתדרים הגבוהים פחת ב- 25 דציבל ומעלה בכל אוזן. יש לציין שביטוח לאומי גם בודק האם העובד התלונן על טנטון לאורך השנים שבמהלכן עבד במקום שבו נגרם לו הנזק, לכאורה. 

חשוב לציין, שאם אתם סובלים מנזק שמיעתי בשל חשיפה מתמשכת לרעש מזיק, יש למהר עם הגשת התביעה, ולא לדחות אותה. ביטוח לאומי מקפיד לבדוק האם התביעה הוגשה בתוך שנה מהיום בו תועד ליקוי השמיעה ברשומה רפואית, או האם חלפה שנה מהיום שבו קבעה הוועדה הרפואית כי חלה ירידה בכושר שמיעתכם, המוקדם מבניהם. גם זה קריטריון שעליכם לעמוד בו על מנת לקבל את זכויותיכם. 

מהן הזכויות שמגיעות לעובד מרגע ההכרה? 

במידה וביטוח לאומי יכיר בתביעתכם, ויכריז שליקוי השמיעה שממנו אתם סובלים הוא אכן מחלת מקצוע, תהיו זכאים לזכויות המוענקות לנפגעי עבודה, לרבות דמי פגיעה וכן מענק או גמלת נכות. דמי פגיעה הם אלו שאתם זכאים להם בשל הפסד ימי עבודה, כיסוי טיפולים רפואיים, הוצאות שיקום וכדומה. לעומת זאת - מאחר ומדובר בפגיעה בלתי-הפיכה, העובד זכאי לאחוזי נכות, המקנים לו מענק או גמלה: 9% - 19% יאפשרו לכם לקבל מענק חד-פעמי, בעוד 20% ומעלה, יזכו אתכם בגמלה מדי חודש. 

מה עליכם לעשות כדי לבדוק את זכאותכם?

 במידה ואתם סובלים מליקוי שמיעתי כתוצאה מעבודתכם, יש לפנות לחברה העוסקת במימוש זכויות רפואיות. במסגרת זו יעריכו את מצבכם, ינחו אתכם לגבי המסמכים הרפואיים שעליכם להשיג, ואף יסבירו לכם כיצד להתנהל מול ביטוח לאומי, על מנת לנצל את זכויותיכם המרביות. 

המאמר נכתב באדיבות חברת מזור, המתמחה במימוש זכויות רפואיות- ז'בוטינסקי 18, ראשון לציון. טלפון: 03-5270277 


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.