forums

לחיות טוב עם סוכרת - טיפול לסוכרת

 
לחיות טוב עם סוכרת - טיפול לסוכרת
 
סוכרת מהווה גורם תחלואה משמעותי בעולם המערבי ובכלל. מדובר במחלה פרוגרסיבית אשר גורמת לסיבוכים רבים בכל מערכות הגוף ולכן פוגעת באיכות החיים של הלוקים בה. מרגע שאובחנה סוכרת, כל שנותר הוא לבחור בחיים ואכן ניתן לחיות טוב עם סוכרת אם רק שומרים על כמה כללים ומתחילים בטיפולים. כל טיפול לסוכרת טומן בחובו משמעת עצמית ורצון עז לעזור לגוף להתמודד עם אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם כיום. להלן כמה מהדרכים שיעזרו לכם להמשיך באורך חיים תקין למרות גילוי המחלה.

 

טיפול תרופתי נגד סוכרת

האלגוריתם המשמש את רופא המשפחה לרשום תרופות כנגד סוכרת תומך בעיקרון התוספת השולית החיובית. למעשה, סוכרת "טרייה" והתחלתית תביא להמלצה לשימוש בתרופה אחת בלבד, ברוב המקרים מטפורמין לפני ארוחות. ככל שהטיפול מראה סימנים של כישלון ורמות הסוכר עולות, כך לא מוחלפת התרופה באחרת, אלא מוספת לה תרופה נוספת. כך למשל ניתן לצרוך יותר מ- 5 תרופות שונות בו זמנית לטיפול בסוכרת. בין משפחות התרופות הנפוצות לטיפול במחלה ניתן ציין את הבאות – מטפורמין, סולפניל אוריאות ומגלינטידינים, מעכבי DDP, מעכבי ספיגת סוכרים ועוד. מעת לעת יוצאות תרופות חדשות לטיפול במחלה כמו גם שתמיד ניתן להשתתף במחקר קליני בנושא טיפול בסוכרת אשר בודק השפעות של תרופות ניסיוניות שעדיין לא משווקות לקהל הרחב. חשוב לציין כי אינסולין, אשר מהווה את התרופה היחידה לטיפול בסוכרת הנעורים (שכן הם לא מייצרים אינסולין בעצמם), מהווה את התרופה האחרונה לטיפול בסוכרת סוג 2 וזאת לאחר שכל שילובי התרופות האחרות כשלו. האינסולין אף מהווה את טיפול הבחירה בסוכרת הריונית.

 

שינוי אורח חיים

כל המחקרים מראים כי תזונה נכונה ואורח חיים בריא (דיאטה ופעילות גופנית) יכולים להפוך עולמות עבור חולים בסוכרת סוג 2. החולים במחלה יכולים להאט משמעותית את קצב התפתחותה בזכות שמירה על תזונה דלה בסוכרים פשוטים, צריכת כמות מספקת של סיבים תזונתיים וירידה במשקל לערך התקין. פעילות גופנית ידועה כמשפרת את הרגישות לאינסולין, תופעה מבורכת אצל חולים בסוכרת סוג 2. למעשה, די באחד מן השניים – תזונה נכונה או פעילות גופנית מספקת שבועית, על מנת להביא לאפקט הרצוי. ברוב המקרים אלו אשר בוחרים להתחיל ולהתאמן בפעילות אירובית כלשהי, במהרה גם יתחילו לשים לב למזון המוגש על צלחתם ויהפכו למודעים יותר. שינוי הגישה לתרבות האכילה האישית יכול לאפשר לכם לחיות עם סוכרת עוד שנים רבות מבלי שיופיעו הסיבוכים.

 

רפואה משלימה

במזרח הרחוק לא היו ידועים מקרי סוכרת סוג 2 רבים, עד שחדרה התרבות המערבית עם המזונות עתירי השומן והסוכרים הפשוטים. כעת ניתן לראות בבירור עלייה תלולה במספר חולי הסוכרת גם במדינות כמו יפן, סין ועוד. במדינות אלו נעשה שימוש מועט בתרופות על מנת לטפל במחלה, אלא יותר בשיטות האלטרנטיביות אשר שם וגם בישראל מוכיחות את עצמם לא רע. מדובר על טיפול לסוכרת אשר אינו מתנגש עם הטיפול הקונבנציונלי (דיקור סיני, שיאצו, טווינא ועוד) כמו גם על שימוש בצמחי מרפא סיניים, כמובן בתיאום מלא עם המטפל או רופא המשפחה על מנת להימנע מאינטראקציות פרמקולוגיות עם התרופות.

 

 

 

 



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.