forums

עריכת צוואה הדדית

 
עריכת צוואה הדדית
כתיבת צוואה הוא נושא שרוב האנשים מתחמקים ממנו. רובנו עסוקים בחיי היום יום שלנו ונמנעים מעיסוק בנושאים הקשורים בתכנון העתיד הרחוק באופן כללי, ובפטירה שלנו או של קרובינו בפרט. אנשים לא נוטים להקדיש מחשבה יתרה ליום שבו הם כבר לא יהיו. לא הרבה מודעים לכך שבמקרים בהם אדם נפטר ולא הותיר אחריו צוואה, רכושו יחולק בין יורשיו על פי חוק הירושה הישראלי. חוק הירושה הישראלי קובע מי יהיו יורשיו של אדם, את סדר היורשים ואת חלוקת הירושה לפי אחוזים. החוק הוא שרירותי למדי ואין כמעט דרכים לשנות או להגמיש אותו. הפתרון הטוב ביותר למי שדואג לביטחונם של יקיריו ורוצה להבטיח את עתידם הכלכלי הוא כתיבת צוואה. בני זוג שרוצים לדאוג זה לזה לאחר פטירתם, יכולים לעשות זאת באמצעות עריכת צוואה הדדית. 

מהי צוואה הדדית?
 צוואה הדדית היא צוואה הנערכת בין שני בני הזוג באותו מעמד ובהדדיות. ניתן לערוך צוואה הדדית כמסמך אחד משותף או כשני מסמכים הדדיים. בצוואה הדדית, כל אחד מבני הזוג מסתמך על הסכמתו של בן הזוג השני בכל הנוגע לחלוקת העזבון במקרה של פטירה של אחד מבני הזוג. הצוואה מתייחדת בכך שהיא הדדית: מה שקבע מצווה אחד בצוואתו, מבוסס על מה שקבע המצווה השני בצוואתו, ולהיפך. 

ברוב המקרים מחליטים בני הזוג שבעת פטירתו של אחד מהם, יקבל השני את רכושו. בצוואה הדדית ניתן גם לכלול גורם שלישי בדמות יורשים נוספים וכן לקבוע את סדר היורשים לאחר ששני בני הזוג ילכו לעולמם. היורשים הנוספים, או הנהנים האחרים, הם לרוב ילדים משותפים או קרובי משפחה כמו אחים ואחיות. הצוואה היא מעין חוזה ארוך טווח, המתייחס לעתיד לא צפוי, ומבטא הסכמה משותפת של שני הצדדים באשר לחלוקת נכסיהם. צוואה הדדית מתבססת על עקרון ההסתמכות, שהוא העקרון הראשון במעלה בדיני חוזים. כל צד מסתמך על משנהו שימלא אחר הצוואה ויעביר את כל רכושו לאחר במקרה של פטירה. כאשר אחד מבני הזוג נפטר, בן זוגו הנותר בחיים רשאי לעשות בירושה כרצונו, כל עוד הוא לא פוגע ברכוש של היורש הבא, ולא מפר הוראות אחרות בצוואה. 

ביטול צוואה הדדית
 עד נובמבר 2005, בן הזוג שנותר בחיים יכול היה לשנות את צוואתו באופן חד צדדי. ב-2005 הוכנס תיקון לחוק הירושה שביסס מספר עקרונות בנוגע לצוואה הדדית: כל עוד בני הזוג בחיים, זכאי כל אחד מהם לבטל את הצוואה. על המבטל לשלוח הודעה בכתב למצווה השני. ברגע שאחד הצדדים ביטל את הצוואה- צוואתו של השני בטלה גם היא. במידה ומצווה השני נפטר ובן הזוג שנותר בחיים מעוניין לשנות או לבטל את הצוואה, עליו להשיב לעזבון את חלקו של המנוח (או שוויו) ורק אז הוא רשאי לצוות את יתרת רכושו.

 יתרונות צוואה הדדית
 באמצעות עריכת צוואה הדדית בני הזוג זוכים להבטיח את ביטחונם הכלכלי של בן/בת זוגם או ילדיהם לאחר פטירתם. הצוואה היא כלי המאפשר לכל אדם לשלוט באופן בו יחולק רכושו ונכסיו בין יורשיו, ולא להותיר זאת בידי חוק הירושה הישראלי. באמצעותה ניתן לקבוע את היורשים האחרים ואת סדר הירושה. בנוסף, בן הזוג שנותר בחיים יכול לנהוג בירושה כרצונו, ללא חשש ממאבקים בין היורשים או תביעות בבית משפט. צוואה הדדית היא מסמך משפטי מורכב ומאתגר, בעל השלכות לעתיד. ניסוח לא מדויק של צוואה עלול לגרום למכשולים בהוצאתה לפועל ואף לסכסוכים משפטיים. לצורך כתיבת צוואה הדדית רצוי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני צוואה וירושה.


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.